ADO Den Haag schiet niets op met negende gelijkspel

ADO Den Haag en RKC Waalwijk zijn er in een zeer matige degradatiekraker in het Cars Jeans Stadion niet in geslaagd om tot scoren te komen. De Waalwijkers keken met meer tevredenheid terug op het gelijke spel dan het elftal van trainer Ruud Brood. Het onderlinge verschil bleef steken op acht punten in Waalwijks voordeel.

Het eerste fluitsignaal van arbiter Jochem Kamphuis was het teken voor een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden ADO-icoon en -doelman Ton Thie. De Hagenaars speelden met een rouwband om de 76 jaar geworden sluitpost te eren. ADO Den Haag kende de eerste tien minuten een frisse start. Met Jamal Amofa voor de geschorste Tomislav Gomelt en met John Goossens voor de geblesseerde Gianni Zuiverloon in de basis, zag trainer Ruud Brood zijn mannen in de beginfase zeer aanvaardbal voetbal op de mat leggen. Wellicht dat de 0-1 winst van staartploeg FC Emmen in Utrecht de Haagse spelers een boost had gegeven.

Kishna
Ricardo Kishna liet zich direct gelden in de vierde minuut. Zijn inzet spatte boven het hoofd van RKC-goalie Kostas Lamprou uiteen op de lat. Het had zijn eerste treffer in vijf jaar kunnen zijn. Het laatste doelpunt maakte de aanvaller in de Italiaanse Serie A in dienst van Lazio Roma tegen AC Milan. De thuisploeg leek op weg naar wellicht de eerste thuiszege. Even sloeg de schrik om het hart bij de ADO-supporters voor de buis toen Thijs Oosting namens RKC na een klein half uur zijn treffer geannuleerd zag vanwege buitenspel. Verder hadden beide doelverdedigers tot het rustsignaal weinig echt werk op te knappen.

El Khayati
In de tweede helft had RKC Waalwijk een nieuw tactisch plan bedacht waardoor het meer vat kreeg op het Haagse spel. Na rust konden beide elftallen echter niet overtuigen en was er weinig te genieten op enkele hoogstandjes van Nasser El Khayati na die na anderhalf seizoen in Qatar gespeeld te hebben, weer terugkeerde in het Cars Jeans Stadion. Ook in de tweede reeks van 45 minuten bleven beide doelmannen zo goed als werkloos. Echt gevaarlijk werd nog Michiel Kramer die op aangeven van Boy Kemper naast kopte en vervolgens zijn handen voor het gezicht sloeg ten teken van grote teleurstelling. Eerdere wissels van Vicente Besuijen en Youness Mokhtar leverden niet echt extra gevaar op voor het Waalwijkse doel.

Met het doelpuntloze gelijke spel was voornamelijk RKC Waalwijk-trainer Fred Grim en zijn spelers de grote winnaars. “Slecht spelen, maar toch nog de puntenvoorsprong vastgehouden”, was zijn commentaar na het teleurstellende duel. RKC Waalwijk staat acht punten voor op ADO Den Haag dat nog steeds in acuut degradatiegevaar verkeert.

Volgende week zaterdag gaat ADO Den Haag op bezoek bij sc Heerenveen. Een week later, op zaterdag 13 maart, komt Heracles Almelo langs in het Cars Jeans Stadion.

Karakteristieken

ADO Den Haag – RKC Waalwijk 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 0
Geel: Amofa, Vejinovic (ADO Den Haag), Touba (RKC Waalwijk)
Opstelling ADO Den Haag
Fraisl; Van Ewijk, Amofa, Pinas, Kemper (87. Arweiler); Vejinovic, Goossens (83. Philipp), El Khayati (87. Familia-Castillo); Kishna (65. Mokhtar), Adekanye (65. Besuijen), Kramer
Opstelling RKC Waalwijk
Lamprou; Bakari, Meulensteen, Touba, Quasten; Tahiri (80. Sow), Anita, Van der Venne; John, Oosting (46. Azhil), Daneels (88. Mulder).

Geef een reactie