ADO Den Haag vrouwen en FC Twente houden elkaar in evenwicht

De ADO vrouwen hebben vrijdagavond de competitie weer hervat. In het Cars Jeans Stadion kwam FC Twente op bezoek dat achter koploper Ajax en PSV de derde plaats op de ranglijst inneemt. ADO Den Haag volgt op de vierde plaats. In de uitwedstrijd in Enschede verraste de ploeg van trainer Sjaak Polak de Twentse ploeg door er met de drie punten vandoor te gaan na een 2-0 overwinning. Nu hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (0-0)

In de eerste helft was ADO degene die toch wel de betere mogelijkheden en kansen kreeg. Al gelijk in het begin had een schot van Liz Rijsbergen een beter lot verdiend. Nu zag ze de bal net over de kruising verdwijnen. Na een kwartier spelen, waren het de bezoekers die de openingstreffer voor het grijpen hadden. De bal van Kersten Casparij werd door ADO verdediger Amber Verspaget van de doellijn gehaald. Daarna zette weer de thuisploeg een mooie aanval op via Jaimy Ravensbergen. Zij stuurde de sterk spelende Shanique Dessing diep. Haar voorzet bereikte vervolgens geen medespeler.

Handsbal
Vlak hierna claimde ADO een handsbal in de zestien maar scheidsrechter Jonathan van Dongen wilde hier niets aan weten. ADO Den Haag bleef de meer dreigende ploeg. Het resulteerde in een goed lopende aanval via Jeannette van Belen, Dessing en Rijsbergen. Zoals wel vaker dit seizoen bleef de uiteindelijke beslissende actie uit. Vlak voor rust kwam de ploeg van trainer Sjaak Polak vervolgens nog goed weg. De bal werd opnieuw van de Haagse doellijn weggehaald waardoor de ploegen met een 0-0 score de kleedkamers opzochten.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. Het spel speelde zich veelal op het middenveld af. Hoewel beide elftallen veel strijd leverden slaagde noch ADO als Twente er nog in om echt gevaarlijk te worden behoudens wat plaagstootjes. Nadine Noordam probeerde het in de slotfase nog van afstand. Haar schot was een simpele prooi voor Daphe van Domselaar in het Twentse doel. Ook Barbara Lorsheyd aan Haagse kant werd ook niet echt op de proef gesteld. Het bleef bij 0-0.

Komende dinsdag gaan de Haagse vrouwen op bezoek bij het op de vijfde plaats staande Heerenveen. Met nog vier wedstrijden in de reguliere competitie te gaan, met een marge van vier punten in het voordeel van ADO, is het duidelijk dat om definitief bij de eerste vier te eindigen een gelijkspel eigenlijk een vereiste is om te gaan doen aan de kampioenspoule.         

ADO Den Haag – FC Twente: 0 – 0
Karakteristieken
Scoreverloop: –
Scheidsrechter: Jonathan van Dongen
Gele kaarten: Nelemans (ADO Den Haag), van Es (FC Twente)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G.Hendriks, Nelemans (Obispo/87), Raay akers, Dessing, Ravensbergen, Noordam, van Belen (Koster/87), Verspaget, Boshuizen, Rijsbergen (Selies/83)

Opstelling FC Twente: van Domselaar, van Es, Ypema (Stolze/63), Olislagers (Giesen/63), Kalma, R.Jansen, Wilma, Casparij, B.Jansen, v.d.Wal

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo