Voorbeschouwing ADO Den Haag – Heracles Almelo

ADO Den Haag treedt zaterdagavond in de 26e speelronde van de eredivisie aan tegen de huidige nummer 10 van de ranglijst Heracles Almelo. Het duel wordt gespeeld in het Cars Jeans Stadion in Den Haag en vangt aan om 18.45 uur. ADO Den Haag tegen Heracles Almelo staat onder leiding van de 35-jarige arbiter Richard Martens.

In de voorgaande 18 edities van ADO Den Haag – Heracles Almelo lukte het de thuisploeg achtmaal de drie punten in huis te houden. De wedstrijd eindigde 5 keer in een gelijkspel en evenveel keer gingen de gasten er vandoor met de volle buit. De laatste zege van Heracles Almelo in Den Haag dateert alweer uit 2015, toen werd het 0-1 door een doelpunt van Wout Weghorst (nu Wolfsburg). De allereerste editie werd gespeeld op 9 september 1962 en eindigde in een overwinning voor de thuisploeg. Het meest recente duel is van 29 februari 2020, het werd toen 0-0 in Den Haag. Dit seizoen ging ADO Den Haag op bezoek in Almelo met 2-0 onderuit door treffers van Rai Vloet en Silvester van der Water. Laatstgenoemde tekende eind februari dit jaar een contract bij MLS-ploeg Orlando City in de Verenigde Staten.

Het gaat ADO Den Haag sportief nou niet bepaald voor de wind dit seizoen. ADO won dit seizoen pas tweemaal en nog geen enkele thuiswedstrijd. De ploeg van trainer Ruud Brood, die net als speler Marko Vejinovic een verleden heeft bij Heracles Almelo, staat momenteel 17e. ADO Den Haag staat momenteel dus nog altijd op een rechtstreekse degradatie plaats, met een achterstand van 3 punten op Willem II. Plek 16 is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. ADO pakte uit de laatste 4 wedstrijden slechts 2 punten tegen Willem II en RKC Waalwijk. Tegen Fortuna Sittard en SC Heerenveen werd verloren.

Tegenstander Heracles Almelo staat dus 10e. De ploeg van trainer Frank Wormuth pakte uit de laatste 4 duels 4 punten. Tegen Ajax en RKC Waalwijk werd verloren, tegen FC Twente werd gelijk gespeeld en vorige week werd PEC Zwolle met 2-1 verslagen. De Duitse coach Frank Wormuth verlengde afgelopen maandag zijn contract bij de club uit Almelo met één seizoen. Wormuth is sinds 2018 al hoofdtrainer bij Heracles Almelo, dat momenteel dus nog kans maakt om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal.

De statistieken zijn in het voordeel van ADO Den Haag voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo. Laten we hopen dat de thuisploeg zaterdagavond voor een ommekeer kan zorgen in de strijd tegen degradatie.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief