ADO Den Haag vrouwen plaatsen zich na winst op Alkmaar voor kampioenspoule

De ADO Den Haag vrouwen hebben zich vrijdagavond in de Eredivisie voor de kampioenspoule geplaatst na winst op VV Alkmaar (4-1) en zag concurrent Heerenveen onderuit gaan tegen FC Twente (2-6) waardoor de vrouwen van trainer Sjaak Polak met nog twee reguliere competitie wedstrijden niet meer te achterhalen zijn door de Friezinnen.

Al gelijk in het eerste kwartier van de wedstrijd waarin middenveldster Nadine Noordam haar 150e wedstrijd voor de Haagse vrouwen afwerkte bouwden de bezoekers gestaag een groot veldoverwicht op. Na vier minuten nam Kayra Nelemans het doel van Henriikka Mäkelä onder schot maar de bal was een simpele prooi voor de sluitpost van de thuisploeg. In de zestiende minuut ondernam Liz Rijsbergen de tweede doelpoging maar ook dit schot was geen probleem voor Mäkelä. Vijf minuten later dwong Emmeke Henschen via een afstandsschot Barbara Lorsheyd in het Haagse doel tot actie waarbij ze de bal knap uit de bovenhoek wist te tikken. Vervolgens hadden de bezoekers geluk want het schot van één van de spitsen van de Alkmaarders Samya Hassani spatte op de Haagse lat uiteen. Op slag van rust kwamen de ADO vrouwen toch op voorsprong door Pleun Raaijmakers die raak schoot uit een corner van Shanique Dessing wat tevens de ruststand betekende.  

Na de thee opende de bezoekers weer sterk want na nauwelijks vijf minuten was het Liz Rijsbergen die een perfecte voorzet van Shanique Dessing achter de Alkmaarse goalie schoot. De ADO vrouwen bleven het spel bepalen en in de slotfase kwamen er nog twee doelpunten bij via Jannette van Belen die zichzelf goed vrij speelde en de 0-4 kwam op naam van Jaimy Ravensbergen die goed reageerde op de rebound van invalster Eline Koster die in eerste instantie stuitte op Mäkelä in het doel van de thuisploeg. Het slotakkoord was voor de thuisploeg via Sanne Koopman die de eindstand op 1-4 bepaalde.          


VV Alkmaar – ADO Den Haag:    0 – 4   (0 – 1)1

Karakteristieken

Scoreverloop: 44e min. 0-1 Raaijmakers, 49e min. 0-2 Rijsbergen, 72e min. 0-3 van Belen, 80e min. 0-4 Ravensbergen, 1-4 Koopman

Scheidsrechter:

Gele kaart(en): Boshuizen (ADO/DH),

Opstelling VV Alkmaar: MäKelä, Henschen, Schouwstra (Boogaard/75), Ruiter, Caprino, Koopman, Kruijthof, Ripa, Stoop, Hulst (Brough/84), Hassani (Zijp/84)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G.Hendriks (Kagie/83), Nelemans (Obispo/83), Raaijmakers, Dessing, Ravensbergen, Noordam, van Belen (Koster/79), Verspaget, Boshuizen (IJzerman/68), Rijsbergen (Selies/68) 


Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief