ADO Den Haag in slotfase onderuit tegen Heracles Almelo

ADO Den Haag begon de eerste helft met een stormachtige wind tegen. Beide elftallen kwamen het eerste half uur niet tot groots spel en grote kansen op het veld dat er als een biljartlaken bij lag. Na ruim een half uur noteerde men het eerste schot op het doel van de gasten. Vicente Besuijen mikte naast de verkeerde kant van de paal.

El Khayati
Beide elftallen slaagden er niet in echt gevaarlijk te worden.  Tien minuten voor het rustsignaal liet Nasser El Khayati zien het voetballen nog niet verleerd te zijn. Op de achterlijn dolde hij zijn tegenstander, maar ontbrak het daarna nog aan scherpte voor een goede pass. Vier minuten later leek de voormalig topscorer in Haagse dienst met het hoofd doel te treffen, maar voorkwam een Tilburgse verdediger vlak voor rust de 1-0 voorsprong.

Met de wind mee na de rust kon het elftal van Ruud Brood wellicht voor de noodzakelijke drie punten zorgen. In de wetenschap dat Willem II drie punten was weggelopen, moest ADO Den Haag nu voor doelpunten gaan zorgen. Na acht minuten viel deze echter aan de voor de Hagenaars verkeerde kant. Een lage schuiver van Noah Fadiga was te machtig voor doelman Fraisl. Tot grote opluchting van de Hagenaars werd de treffer door de VAR geannuleerd wegens buitenspel.

Brood
Na ruim een uur spelen greep Ruud Brood in door drie nieuwe spelers te brengen (Mohtar, Adekanye en Gomelt) voor El Kayati, Kishna en Vejinovic. Zij moesten de toevoer naar spits Michiel Kramer (die zijn honderdste duel in een ADO Den Haag tenue speelde) nieuwe impulsen geven. Nog geen acht minuten later klonk het “o, o Den Haag’ uit de speakers na een inzet van Fadiga, na een kopbal van Vicente Besuijen op de paal, die nu zijn eigen doelman verschalkte.

Nog geen vijf minuten later schoot de Turk Sinan Bakis voor de Almeloërs van dichtbij de gelijkmaker binnen (1-1). Zeven minuten voor (de reguliere speel )tijd knalde Rai Vloet met een zwalkend afstandsschot de 1-2 binnen. Ook de zes minuten extra tijd leverden de Haagse thuisploeg geen goed bericht op. 

Karakteristieken

ADO Den Haag – Heracles Almelo 1-2 (0-0)
Scoreverloop: 68. Fadiga (e.d.), 73. Bakis 1-1, 83. Vloet 1-2.
Scheidsrechter: Richard Martens
Toeschouwers: 0
Geel: Familia-Castillo, Vejinovic, Van Ewijk, Adekanye, Mokhtar, Kramer (ADO Den Haag), Azzaoui (Heracles Almelo)

Opstelling ADO Den Haag
Fraisl; Van Ewijk, Amofa, Pinas, Familia-Castillo (89. Del Fabro); Vejinovic (62. Gomelt), Goossens (81. Arweiler), El Khayati (62. Mokhtar); Kishna (62. Adekanye), Kramer, Besuijen

Opstelling Heracles Almelo
Blaswich; Fadiga, Rente, Pröpper, Quagliata, Schoofs, Vloet, De la Torre (90+1. Knoester), Bakis (81. Kutucu), Azzaoui (81. Kiomourtzoglou), Burgzorg

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Robert John Henderson