The Hague Royals verliezen wedstrijd in eerste kwart tegen Yoast United

Eigenlijk was de met 95 – 60 verloren wedstrijd tegen Yoast United al na het eerste kwart gespeeld. Waar in de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team –  ongeveer een maand geleden – prima tegenstand werd geboden, ging nu bijna alles mis. Aanvallend lukte het maar niet om de soms goed opgezette combinaties af te maken en ontbrak het schot. Verdedigend leek het wel of er Corona regels golden. De Bemmelse schutters kregen alle tijd en ruimte om hun 3 punters af te vuren en dat deden ze gretig: 7 alleen al in het eerste kwart. Alleen Tim Troussel ontrukte zich af en toe aan de algehele malaise door goede assists van Daveidas Kumelis af te ronden.

25-9 stond het na het tweede kwart en gelukkig begon het tweede kwart met een fraaie 3 and 1 van Laurens Yperlaan. Doordat de Hagenaars nu wat beter verdedigden ontspon zich een wat gelijkmatiger wedstrijd. Door onder andere twee driepunters van Pjotr Pandura kwamen de Royals zelfs terug tot 13 punten 32 -9. Dat was het dan ook , want in de resterende tijd van het tweede kwart scoorde Yoast er weer vrolijk op los van de driepuntlijn  en misten de Royals kans op kans. Zelfs eenvoudige lay ups stuiterden uit de ring. De ruststand 51-25 was wel wat geflatteerd maar ook tekenend voor de aanvallende onmacht aan Haagse kant.

Na de rust brak de beste periode aan voor The Hague Royals . Kumelis begon zich meer met het scoren te bemoeien en ook de tot dat moment opvallend “afwezige” Eric Kibi kende een opleving met individuele scores. In deze periode bleek ook dat de Royals qua spel gegroeid zijn, alleen qua doeltreffendheid niet. Met een eindsprintje wist Yoast het kwart nog net te winnen: tussenstand 74-46.

Omdat de wedstrijd eigenlijk toch al gespeeld was besloot coach Samson zijn bankspelers minuten te geven. Gedurende de hele periode bleven zij staan om zodoende ervaring op te doen op dit niveau. Omdat Yoast dit aanvankelijk niet deed liep de score weer op naar meer dan 30 punten. De 100+ punten zaten er echter niet meer in. Toen ook de coach van Bemmel zijn wisselspelers inzette werd het spel rommeliger en de scores wat minder talrijk.

De eindstand 95-60 kwam op het bord met 18 punten voor Yoast United topscorer Caleb Warner. Bij de Royals was wederom Daveidas Kumelis de topscorer en scoorde Laurens Yperlaan voor het eerst een verdienstelijke “double”. Hiermee gaat Yoast United op weg naar de play offs en hoopt The Hague Royals door een overwinning – donderdag  thuis – tegen Almere Sailors in een betere flow te komen. Dat moet lukken, net zoals een aantal weken geleden.

Redactie: Ruud van de Graaf