The Hague Royals komt net te kort in vermakelijk foutenfestival

De twee rode lantaarn dragers The Hague Royals en Almere Sailors maakten een bloedstollend spektakel van hun tweede onderlinge wedstrijd. Waar the Royal de punten de vorige keer in Den Haag wisten te houden lukte dat deze keer net niet: 81 – 82. Uiteindelijk een teleurstellende uitslag omdat er meer in had gezeten.

De eerste  Haagse score in Sportcampus Zuiderpark was evenals afgelopen zondag voor Tim Troussel. Sterker nog, de eerste acht punten kwamen allemaal uit zijn handen. Helaas werden er tussen deze punten door veel fouten gemaakt aan Haagse kant, zodat de Sailors relatief gemakkelijk aan hun punten kwamen. Zo liepen ze snel uit naar 6-12. De Royals misten in deze periode teveel open kansen en ook de verdediging stond niet goed , vooral tegen de handige Dante Lombardi en de sterk schietende Youri Hoexum.

  • The Hague Roayals

Na een 17-24 tussenstand na het eerste kwart werd het er in het tweede kwart niet beter op. Dit keer waren het de mannen uit Almere die veel fouten verzamelden en daardoor konden de Royals telkens wat puntjes sprokkelen. Verdedigend werd er echter veel te veel ruimte gegeven aan Almere, zodat de ruststand van 37 – 48 weinig hoop voor de tweede helft bood.

De Hagenaars kwamen echter als een ander team uit de kleedkamer. Het tempo werd opgevoerd, er werd feller verdedigd met een paar mooie steals van Alhassan Barrie. Ook kwam guard Deividas Kumelis op stoom en gooide er drie drietjes achter elkaar in. Toen ook Eric Kibi nog wat extra power in zijn acties gooide was de Almeerse voorsprong snel verdwenen. Ze deden dan ook precies wat ze niet moesten doen, meehollen met het tempo van de Royals. De derde periode werd maar liefst met 25-8 gewonnen en leidde tot een Haagse voorsprong : 58-52.

Het was wel duidelijk dat de ploeg met de minste zenuwen zou gaan winnen. De vierde periode werd namelijk een foutenfestival met de vreemdste situaties. De Royals hadden er het meeste last van en lieten de Sailors dus weer terugkomen. Bij 66 -66 was het weer gelijk en het leekkalsof Almere door zou drukken. Maar  The Hague Royals wilden het nog niet opgeven en vochten zich van een zes punten achterstand weer terug.

Met nog twaalf seconden op de klok stond het 81-82 op de klok toen de guard van de bezoekers besloot terug te dribbelen naar zijn eigen helft. Dat mag niet bij basketball dus ging de bal naar Den Haag. Twaalf seconden is relatief lang voor een laatste aanval, maar  de manier waarop het werd uitgespeeld liet wel echt het gebrek aan ervaring zien. De laatste schot poging werd gemist en de punten gingen naar Almere.  De spelers van de Royals waren zichtbaar teleurgesteld, alles gegeven en dan toch met lege handen. Zondag wacht echter alweer de volgende wedstrijd, uit tegen Apollo Amsterdam. En dat kan ook wel weer een hele spannende vertoning worden.