Slecht schietende Royals weggeschoten door jonge Limburgse talenten

The Hague Royals uit en thuis blijft een groot verschil. Alweer moesten de Royals genoegen nemen met een flinke nederlaag. In het verre Weert kwamen de Royals uitstekend uit de startblokken tegen de talenten van de plaatselijke Basketball Academie Limburg. Via met name Eric Kibi liepen de Hagenaars uit naar 0-6. Door het missen van een aantal driepunters konden de Limburgers snel terugkomen waarna een gelijk opgaande eerste kwart  ontstond met een fysiek sterker The Hague Royals tegen het snel combinerende en handige team van Weert. Na het eerste kwart was de stand  vrijwel gelijk,  13-12.

In het tweede kwart werden onze stadgenoten eigenlijk geheel weggespeeld. Met name door een aantal tieners met veel talent en  een goed afstand schot. Vooral  de 19 jarige Sander Hollanders en de 17 jarige Odin Verhoeven deden de Hagenaars pijn. De ene na de driepunter vloog er in , ook al omdat de Limburgse aanvallers veel teveel ruimte kregen. Daar  stelden de Haagse aanvallers vrijwel niets tegenover. Alleen Alhassan  Barrie scoorde met zijn eerste schot een drietje. Daarvoor waren al meer dan tien driepunters gemist. Na  een martelend lang durend tweede kwart was de tussenstand dan ook 45-24.

Na de rust bleef het verschil lange tijd gelijk . De Limburgers namen wat gas terug en The Hague Royals verdedigden beter en herstelden zich enigszins. Vooral Daveidas Kumelis pikte zijn puntjes mee. Doordat  de Limburgers onzorgvuldiger werden en vooral hun afstand schoten vaker mis gingen werd er niet erg veel meer gescoord. Tussenstand na het derde kwart  67-44.

In het rommelige laatste kwart scoorde Pjotr Pandura wel twee keer achter elkaar vanachter de driepuntlijn. Mede daardoor liep het verschil aanvankelijk niet verder op. Totdat de Limburgers elkaar weer beter begonnen te vinden en nog een aantal mooie combinaties op de vloer legden. Hiermee kwam de eindstand 92-65 op de borden te staan. Na het rampzalige tweede kwart alsnog een dragelijke score, met Daveidas Kumelis als topscorer van de wedstrijd met zijn 20 punten. Donderdag a.s. komt het eveneens laaggeplaatste Apollo uit  Amsterdam op bezoek. Dan moet het beter en vooral zorgvuldiger. Schiettraining zal dus zeker veelvuldig op het menu van coach Bert Samson staan. Zodat de laatste punten van de eerste helft van de competitie in Den Haag gaan blijven.

Valt nog te vermelden dat de online discussie tussen het eerste en tweede kwart ging over de sfeer van de Haagse stream met het eigentijdse commentaar. Alhoewel de beide traditioneel commentaar gevende Limburgse hosts zeiden  in het begin van de competitie wat moeite te hebben gehad  met het hippe jargon zagen zij toch het nut wel in van wat verjonging en vernieuwing . Op dat punt boekten de Royals dus toch een kleine overwinning. En shout out naar deze heren.

Redactie: Ruud van de Graaf