Overnamekandidaat UVS-aandelen ADO Den Haag niet “brandschoon”

Het Nederlands/Zwitserse bedrijf Cosinus Group Capital Partners wil ADO Den Haag overnemen van het Chinese bedrijf United Vansen (UVS). Dit onthulde Valentijn Driessen vrijdagavond in het programma Veronica Inside. Dit bedrijf heeft in Executive Partner Gert Sinnige, sinds december vorig jaar partner van het in Zurich gevestigde bedrijf, een Nederlandse partner in  haar gelederen die geen brandschoon verleden heeft.

Parity
Sinnige was in het verleden onder meer directeur van Parity Solutions (ict-dienst verlener uit Nieuwegein). Het bedrijf werd in 2003 failliet verklaard. De rechtbank Midden-Nederland bepaalde na een jarenlange rechtszaak dat de oud-directeur de curator van Parity geen schadevergoeding hoeft te betalen. Op 30 december 2013 is Sinnige in hoger beroep vrijgesproken van fraude.     

Directeur Sinnige werd samen met een business unit manager wel veroordeeld voor het vervalsen van facturen. Deze waren opgemaakt voor werkzaamheden in 2002 die nooit waren uitgevoerd. De vijf gefactureerde bedragen lagen tussen de 40.000 en 280.000 euro, excl. btw. Het tweetal kreeg begin 2011 werkstraffen en geldboetes opgelegd wegens valsheid in geschrifte.

Fraude
De curator trachtte in een aanpalende civiele zaak aan te tonen dat de gepleegde fraude  een belangrijke oorzaak is geweest van het faillissement van Parity. Ruim honderd werknemers kwamen op straat te staan. De rechtbank oordeelde echter dat de fraude niet de hoofdoorzaak was van het bankroet. Ook zonder de ingediende spookfacturen was de Nederlandse vestiging kopje onder gegaan.