ADO Den Haag vrouwen pakken ‘vechtend’ punt in en tegen Heerenveen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben dinsdagavond voor de competitie in en tegen Heerenveen in de slotfase toch nog een punt gepakt (3-3). Hierdoor blijft de ploeg van trainer Sjaak Polak de Friezen in de reguliere stand vier punten voor  met nog drie wedstrijden te gaan, waardoor deelname aan de playoffs voor het landskampioenschap nog altijd stevig in Haagse handen is.

In de eerste helft waren de ploegen goed tegen elkaar opgewassen en was het na een kleine tien minuten Tiny Hoekstra die haar schot naast het Haagse doel zag verdwijnen. Nauwelijks vijf minuten later kreeg de thuisploeg een vrije trap maar het schot van Kirsten van de Westeringh was een makkelijke prooi voor Barbara Lorsheyd in het Haagse doel. Hierna werden de bezoekers gevaarlijker waarbij Jaimy Ravensbergen na een dieptepass van Nadine Noordam net een teenlengte te kort kwam om de bal langs keeper Charetha Okken van de thuisploeg te tikken. Vijf minuten later kwamen de Haagse vrouwen toch op voorsprong door een treffer van Liz Rijsbergen die van afstand fantastisch raak wist te schieten. Op slag van rust floot de scheidsrechter voor een terugspeelbal op keeper Lorsheyd wat bestraft werd met een vrije trap waarbij heel ADO zich opstelde op de doellijn desondanks was het toch Roos van der Veen die de ruststand op 1-1 bepaalde.

In de beginfase van de tweede helft zag Pleun Raaijmakers haar inzet van de Friese doellijn weggehaald worden. Vlak hierna waren de bezoekers weer dicht bij een goal maar Jannette van Belen die op de keeper afging werd naar buiten gedwongen en daardoor kon haar schot gemakkelijk geblokt worden. Desondanks bleven de ADO vrouwen op zoek gaan naar de voorsprong en dat werd na een kleine twintig minuten spelen beloond door een goal van Jaimy Ravensbergen die knap afrondde na een assist van Liz Rijsbergen. Hierna had Rijsbergen weer een geweldige actie in huis maar Shanique Dessing stond niet goed gepositioneerd om de bal goed te raken. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg toch weer op gelijke hoogte door Williënne ter Beek en toen drie minuten voor tijd door een eigen goal van Gwyneth Hendriks de Heerenveen vrouwen ook nog op een 3-2 voorsprong kwamen gaf niemand meer een cent voor de Haagse kansen.

Met nog zes minuten blessuretijd gingen de bezoekers fanatiek op zoek naar de 3-3 en die viel er uiteindelijk toch nog door een goal van Jaimy Ravensbergen. Vervolgens kreeg ADO nog een vrije trap voor het doel van de Friese vrouwen maar invalster Eline Koster mikte te hoog en ook Shanique Dessing schoot nog een keer op het doel van de thuisploeg maar haar inzet werd knap gekeerd door de Friese goalie zodat er na een boeiend gevecht een terechte eindstand van 3-3 op het scorebord stond.                  


Heerenveen – ADO Den Haag:   3 – 3  (1 – 1)

Karakteristieken

Scoreverloop: 27e min. 0-1 Rijsbergen, 45+1e min. 1-1 v.d.Veen, 62e min. 1-2 Ravensbergen, 80e min. 2-2 Ter Beek, 87e min. 3-2 Hendriks (e.d.), 90+2e min. 3-3 Ravensbergen
Scheidsrechter:  van Veen
Gele kaarten: v.d.Veen, Okken (H’veen), Rijsbergen, v.Belen, Koster (ADO/DH)

Opstelling Heerenveen: Okken Douma (J.v.d.Ven/82), v.d.Veen, Huls (Tuin/79), Kerkhof, v.Ginkel, Philippo (Altelaar/64), v.d.Westeringh (ter Beek/46), Dewey, Hoekstra, Z.v.d.Ven (v.Dijk/79) Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G.Hendriks, Nelemans, Raaymakers, Dessing, Ravensbergen, Noordam (IJzerman/89), van Belen (Sellies/75), Verspaget, Boshuizen, Rijsbergen (Koster/89),   

Redactie: Rob Blankenstein