HGC onderuit tegen Amsterdam

Vanwege verplichtingen voor de EHL speelde de dames van HGC en Amsterdam een extra doordeweekse wedstrijd op donderdag. HGC kon helaas niet voor een stunt zogen, waardoor de ploeg uit de hoofdstad na een 0-2 overwinning de punten mee naar huis nam.

HGC begon de wedstrijd erg compact waardoor het voor de Amsterdammers moeilijk was in de cirkel gevaarlijk te worden. Het vele balbezit van Amsterdam leidde uiteindelijk voor één echte kans maar door een mooie redding van Anke van Goudoever bleef de stand 0-0.
In het tweede kwart wist Amsterdam dan eindelijk een gaatje te vinden in de defensie van HGC, waardoor Joy Haarman de 0-1 op het scorebord noteerde. Door deze stand werd HGC gedwongen om aanvallender te gaan spelen, waardoor er meer ruimte op het veld ontstond. Hierdoor ontstonden ook meer kansen voor beide partijen maar bleef 0-1 de ruststand.

In de tweede helft ontstond hetzelfde beeld als in het laatste deel van het derde kwart. Waar er aan beide kanten kansen gecreëerd werden maar alleen Amsterdam uiteindelijk wist te scoren. In de 46ste minuut wist Joy Haarman haar tweede doelpunt van de avond te scoren.
Door deze overwinning van Amsterdam blijft HGC op de 9e plaats op ranglijst staan met 4 punten voorsprong op Victoria, dat ook niet wist te winnen op de doordeweekse wedstrijd.

Redactie en foto’s: Erik de Kleijn