Hdm en HGC dames niet verder dan gelijkspel

Zowel de hockeysters van hdm als van HGC zijn zondag niet verder gekomen dan een gelijkspel.

Hdm, dat strijdt voor een plaats in de play-offs, speelde op eigen veld teleurstellend met 1-1 gelijk tegen het Utrechtse Kampong, de hekkensluiter van de Hoofdklasse. Uit een strafbal namen de Haagse dames, al zeven duels ongeslagen, de leiding door een benutte strafbal van Pien van Nes. Na ruim een uur kwamen de Utrechtse dames door een treffer van Luna Fokke langszij: 1-1. Hdm staat nog steeds op een vierde (play-off)plek met 33 punten uit 16 duels.

De dames van HGC kwamen op eigen veld niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Bloemendaal. Topscorer Dirkie Chamberlain keerde terug bij de Wassenaarse formatie, maar ook zij wist niet de reeks van elf duels waarin geen zege werd behaald te doorbreken. Bloemendaal pakte na vier nederlagen op een rij weer eens een punt. HGC staat in de Hoofdklasse op een negende positie met 15 punten uit 17 wedstrijden. Bloemendaal heeft evenveel punten, maar heeft nog een duel tegoed.

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Frank van der Leer