HGC: Wel het spel, niet de knikkers

Het team van coach Paul van Ass moest vorig weekend na een vliegende start toch een verlies incasseren bij Pinoké. Deze donderdag maakte HGC dat, ondanks de vele blessures, op eigen veld tegen Hurley weer goed. Vandaag stonden gelukkig een paar spelers, die min of meer hersteld waren, weer op het veld.

Mooie pot hockey

Eerste en tweede kwart liet een prachtig schouwspel zien. De mannen uit Wassenaar wisten niet alleen goed weerstand te bieden tegen de nummer één in de competitie, maar ook een paar prachtige kansen neer te zetten. Mooie opbouw, sterke verdediging en af en toe een mooie speldenprik tot in de cirkel van de mannen uit Bloemendaal. Maar dat bleef het bij. Beide teams wisten niet te scoren. Maar de live uitzending zou een mooie pot hockey laten zien.

Slordiger in tweede helft

Dat de teams mooi gelijk op gingen was ook te merken in de tweede helft. Nog steeds fel en strijdlustig. Alleen nu zag je bij beide teams de slordigheid er in glippen. Geen lekkere bal aanname, net over de lijn. Het was een treffen met teams in evenwicht en een gelijkspel klinkt altijd saai maar was op deze krachtmeting terecht geweest.

Maar dacht Thierry Brinkman heel anders over toen hij pas in het vierde kwart keeper Sam van der Ven wist te passeren. Het gevecht ging daarna onveranderd door. Mooie acties die de thuisploeg maar niet in een treffer wisten om te zetten. De effectiviteit lag duidelijk bij de mannen in het oranje. Met nog een paar minuten op de klok sloeg Jorrit Croon zijn ploeg definitief naar de winst. 0-2 werd de einduitslag.

Heel bijzonder is dat er deze wedstrijd geen enkele strafcorner is genomen. Wel tweemaal wel door de scheidsrechter gegeven, maar na protest werden deze weer ingetrokken.

Foto’s en verslag: Frank van der Leer – Hockeyshoot.nl