ADO vrouwen zijn evenknie van PSV vrouwen in boeiend duel. UPDATE Interviews met Nadine Noordam en Shanique Dessing toegevoegd

De ADO vrouwen hebben zondagmiddag een punt gepakt (1-1) tegen koploper PSV en namen daarmee gedeeltelijk revanche voor de nipte (1-0) nederlaag in november jl.  in Eindhoven.

Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg in de persoon van Jeannette van Belen na een voorzet van Liz Rijsbergen waarbij doelvrouw Sari van Veenendaal weinig moeite had om de bal onder controle te krijgen. De bezoekers kregen gaandeweg de overhand, overigens zonder tot echte mogelijkheden dan wel kansen te komen. Na ruim twintig minuten kwamen de Haagse vrouwen op voorsprong, daarbij geholpen door de aanvoerster aan Eindhovense kant Mandy van den Berg (tevens oud ADO speelster en Westlandse) die de bal te kort terugspeelde op van Veenendaal waarna de bal uiteindelijk voor de voeten kwam van Shanique Dessing die resoluut de bal in de touwen joeg. Vanaf dat moment was de formatie van trainer Sjaak Polak duidelijk de bovenliggende partij en had kort daarna de voorsprong zelfs uit kunnen breiden als Rijsbergen het overzicht beter had gehouden op twee vrijstaande medespeelsters op de rand van de zestien. De bezoekers werden nauwelijks gevaarlijk, maar zo’n tien minuten voor het rustsignaal verzuimde Romée Leuchter in een één op één situatie met Barbara Lorsheyd de gelijkmaker aan te tekenen omdat de Haagse doelvrouw goed reageerde op het schot van de Brabantse. Op slag van rust kwam de thuisploeg goed weg toen het schot van Naomi Pattiwael van de doellijn werd weggehaald waarna het rustsignaal klonk.

Vanaf de eerste minuut van de tweede helft gingen de bezoekers op jacht naar de gelijkmaker en was daar vlak na rust al dichtbij, maar het schot van Esmee Brugts werd knap gekeerd door Lorsheyd. De Brabanders bleven duidelijk de bovenliggende partij maar met name de Haagse doelvrouw weigerde te capituleren. Zo’n tien minuten voor tijd viel dan toch de wel verdiende gelijkmaker van Anika Rodriguez die in de zestien meter de 1-1 op het scorebord bracht. Hoewel PSV nog wel op zoek ging naar de 1-2 hield de thuisploeg goed stand en was de 1-1 uiteindelijk wel een juiste afspiegeling van de verhoudingen in het veld.

ADO Den Haag – PSV:     1 – 1   (1 – 0)

Scoreverloop: 22e min. 1-0 Dessing, 81e min. 1-1 Rodriguez

Gele kaarten: Harrison (PSV)

Scheidsrechter: Lizzy van der Helm

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G.Hendriks, Nelemans, Raaijmakers, Dessing (78/Sellies), Ravensbergen, Noordam, van Belen (78/Koster), Verspaget, Boshuizen, Rijsbergen (78/IJzerman)

Opstelling PSV: van Veenendaal, v.d.Berg (80/Jean), Levels (55/Bross),  Leuchter, Nouwen, Pattiwael (46/van Dooren),  Kuijpers, Biesemans, Rodriquez, Harrison (64/Carreras), Brugts

Foto’s: Ashton Tokromo