Dramatisch ADO Den Haag kansloos in Amsterdam tegen Ajax

Een dramatisch spelend ADO Den Haag is zondagavond tegen een 5-0 (ruststand 4-0) nederlaag aangelopen in de Johan Cruijff Arena tegen een oppermachtig Ajax. Na de eerste 45 minuten had doelman Martin Fraisl van de Hagenaars al vier treffers om z’n oren. Gelukkig voor de ploeg van trainer Ruud Brood haalden de Amsterdammers na de thee de voet van het gaspedaal want anders was de uitslag nog veel hoger uitgevallen. Door dit verlies nemen de Hagenaars nu in de stand de rode lantaarn over van Emmen dat weliswaar evenveel punten heeft (15) maar een minder slecht doelsaldo.

Met nog zeven wedstrijden voor de boeg met onder meer FC Utrecht, Vitesse en Feyenoord lijkt het Haagse schemerlampje het binnenkort toch echt te gaan begeven.

ADO-trainer Ruud Brood besloot in vergelijking met de wedstrijd tegen Heracles Almelo een aantal wijzigingen in zijn basiself door te voeren. Met Dario Del Fabro, Kees de Boer en Tomislav Gomelt moest de Amsterdamse doelpuntenhonger bestreden worden. Al na een kleine tien minuten ging een kinderlijke fout van Del Fabro vooraf aan de eerste treffer van de formatie van trainer Erik ten Hag. Brian Brobbey verdubbelde tien minuten later de voorsprong en vervolgens scoorden voor rust Dusan Tadic en Edson Alvarez de derde en vierde treffer. Vlak na rust kopte Davy Klaassen de 5-0 tegen de touwen en dat was het sein voor ten Hag om flink te gaan wisselen. Voor Ajax hoefde het hierna niet meer en hoefde de bezoekers, die nauwelijks nog over de middenlijn kwamen, geen doelpunten meer toe te staan.

Met de interland break voor de deur heeft Ruud Brood nu twee weken de tijd (4 april) om zich voor te bereiden op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.                   

Ajax – ADO Den Haag : 5 – 0 (4 – 0)

Karakteristieken


Ajax  – ADO Den Haag 

Scoreverloop: 11e min. 1-0 Rensch, 21e min. 2-0 Brobbey, 32e min. 3-0 Alvarez, 45e min. 4-0 Tadic, 50e min. 5-0 KLaassen    

Scheidsrechter:  Lindhout        Toeschouwers: 0

Gele kaarten:  –  

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Rensch, Alvarez (55/Schuurs), Martinez, Tagliafico(79/Kudus), Gravenberch, Klaassen(54/Labyad), Blind, Neres, Brobbey (54/Traoré), Tadic (46/Idrissi)  

Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, van Ewijk, Del Fabro, Pinas, Familia-Castillo (46/Kemper), Adekanye (46/Arweiler), de Boer, Gomelt (71/Goossens), El Khayati (71/Pascu), Besuijen, Kishna   

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief