Voorbeschouwing SC Heerenveen – ADO Den Haag

ADO Den Haag komt zaterdagavond in speelronde 25 in actie in en tegen Heerenveen. De Friezen staan er duidelijk beter voor dan ADO, de ploeg van trainer Johnny Jansen heeft 15 punten meer. De 18e editie van Heerenveen – ADO begint om 20.00 uur en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers. Eerder dit seizoen floot Kuipers ook al het uitduel van ADO met AZ.

Van de 17 eerdere edities wist ADO er slechts 2 te winnen, Heerenveen 9. De laatste overwinning van ADO Den Haag in Heerenveen dateert alweer uit 2015, toen werd het maar liefst 0-4. De laatste 2 edities eindigden in een gelijkspel, 2-2 en 1-1.

Heerenveen pakte uit haar laatste 3 competitieduels slechts 1 punt en ging in de halve finale van de KNVB Beker afgelopen week met 0-3 onderuit tegen Ajax. ADO Den Haag behaalde uit de laatste 5 wedstrijden 4 punten.

Bij ADO Den Haag doen Daryl Janmaat en Gianni Zuiverloon zeker niet mee, beide spelers kampen met een langdurige blessure. Peet Bijen is al langer uit de roulatie. Met de opties Boy Kemper, Shaquille Pinas, Dario del Fabro, Jamal Amofa en Milan van Ewijk kan trainer Ruud Brood nog wel wat rouleren in de achterhoede. Verdediger Milan van Ewijk staat nadrukkelijk in de belangstelling van andere clubs. Hij wordt veelvuldig in verband gebracht met clubs uit de Nederlandse subtop, terwijl ook Celtic en Hamburger SV navraag deden bij zijn management.

Heerenveen is nog vol in de race om een play-off ticket. Om dat te bereiken moet Heerenveen bij de bovenste 8 eindigen, de Friezen staan momenteel 10e. Met de nieuwelingen Siem de Jong, Tibor Halilovic en Lasse Schöne is Heerenveen wel een sterkere ploeg geworden, maar moet het de komende weken wel alle zeilen bijzetten om dit doel te bereiken. Heerenveen trok voor aankomende zomer alvast het Noorse talent Oliver Braude (17) van Valerenga IF aan.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief