ADO Vrouwen bouwt met vastleggen talenten aan nieuw topteam

Als eerste talenten uit de in 2018 in het leven geroepen eigen meidenteams, zetten Manon van Raay en Louise van Oosten vorige week hun handtekening onder een contract dat hen tot 2024 bindt aan ADO Den Haag Vrouwen. Door het voor langere duur vastleggen van zelf opgeleide speelsters bouwt de club aan een team dat een vervolg kan geven aan de eerder behaalde successen, vertelt voorzitter Kees Punt.

Toen Sarina Wiegman in 2014 ADO Den Haag Vrouwen na één landstitel en twee KNVB-bekers verruilde voor het Nederlands elftal, had zij nog net aan de wieg gestaan van wat inmiddels is uitgegroeid tot de volwassen eigen jeugdopleiding van de club. Aan het begin van dit seizoen telde de A-selectie dertien speelsters die via het belofteteam de stap naar het eerste elftal hadden gemaakt.

Opvallend was dat de club afgelopen zomer tien van hen – grotendeels nieuwe oogst, deels speelster die hun sporen al hebben verdiend – voor twee seizoenen contracteerde.” Op die manier proberen wij het team langer bij elkaar te houden, waardoor je niet elk jaar veel nieuwe speelsters hoeft te halen”, legt Kees Punt uit. “Door het vastleggen van zelf opgeleide talenten en eigen meiden willen wij ook echt bouwen aan een team en bovendien onze eigen cultuur, ons geel-groen hart, bewaken.”