The Hague Royals ontmoet man met de hamer in Zwolle

The Hague Royals heeft in Zwolle bij Landstede Hammers zondagmiddag met vijftig punten verschil (97-47) verloren.

The Royals  kwamen in de wedstrijd tegen Landstede Hammers erg moeizaam uit de startblokken. Coach Bert Samson koos ervoor om niet met Davidas Kumelis als guard te starten  en dat was  te merken.  De ene na de andere turnover resulteerde in veel vrije worpen en punten  voor de tegenstanders. Pas na drie en halve minuut lukte het Eric Kibi om de eerste Haagse punten op het bord te krijgen. Toen had Landstede al 11 punten verzameld. Bij The Royals werden vooral teamfouls verzameld, zodat het al snel nog meer vrije worpen regende. Na een minuut of zes gooide coach Samson eigenlijk al de handdoek in de ring door veelvuldig te wisselen met de meestal wat minder minuten makende  bankspelers. De 34-6 tussenstand na het eerste kwart zei alles.

In het tweede kwart begonnen de Royals een stuk beter Mede door wat wissels bij de tegenstander en het inbrengen van Kumelis kwamen  de Hagenaars tot  9 punten op rij . Daarna stokte de productie weer en konden de Landstedenaren  uitlopen via een aantal simpele maar effectieve aanvallen. Dit keer wisten the Royals echter bij te blijven in de periode. Met als hoogtepunt na ongeveer 6 minuten  een knetterende dunk van Eric Kibi. Het zorgde ervoor dat de ruststand wat minder dramatisch was dan de na het eerste kwart: 57 – 28.

Kibi
De tweede helft begon helaas weer precies als het eerste kwart. Weer resulteerde bijna elke Haagse aanval in een turnover en elke Zwolse aanval in punten. Vooral de ijzersterke Dunn bleek met zijn 27 punten de hamer te zijn waarmee de Royals gesloopt werden. Alleen de sterk spelende Kibi wist regelmatig te scoren. Gelukkig keerde met het inwisselen van Kumelis weer wat meer structuur in het Haagse spel terug, zodat het gat voorlopig niet groter werd. Op de laatste twee minuten dan , want toen liep de score weer snel op. Stand na het derde kwart 79 – 39.

Het laatste kwart werd een formaliteit. Zowel The Royals en Zwolle besloten om veelvuldig te wisselen en spelers te laten spelen die net zoveel minuten maken , maar ook de tweede garnituur van The Hammers was te sterk voor The Royals. Wel wisten de Hagenaars hun tegenstanders net van de magische 100 puntengrens af te houden. Eindstand 97-47. Een goede les in effectiviteit tegen een geroutineerde tegenstander met veel lengte en een goed schot. Nog even voor de Trivia: wat hebben The Hague Royals en Landstede Hammers gemeen? Antwoord: beiden hebben een hechte band met het onderwijs, Landstede door hun banden met het gelijknamige Landstede College en The Hague Royals met hun trainingslocatie bij het Johan de Witt.

Redactie: Ruud van de Graaf