Jeugdopleiding ADO in beweging; nieuwe rol voor Frans Danen

Na bijna vier jaar als Hoofd Jeugdopleiding gaat Frans Danen een nieuwe functie bekleden op De Aftrap. De 54-jarige Hagenaar verlengt zijn contract en blijft actief als hoofdtrainer van ADO Den Haag Onder 17, maar gaat zijn werkzaamheden per 1 maart combineren met de rol van Coördinator Jeugdscouting. Met ook nog een aantal andere vernieuwingen is de herinrichting van de jeugdopleiding nu zo goed als afgerond.

Frans Danen
Academy Director Albert van der Dussen: “Frans gaat de jeugdscouting coördineren, maar blijft tevens voor de groep staan bij de Onder 17. Dat hij daar afgelopen zomer het stokje overnam van Rick Hoogendorp, getuigde van veel loyaliteit”, zegt Van der Dussen. “Frans heeft in onze gesprekken laten weten dat deze nieuwe combinatiefunctie uitstekend bij hem past. Hij is een man van de club en een praktijkexpert, met veel ervaring en een goede kijk op voetbal.”

Danen voelt zich nog altijd thuis bij ADO Den Haag. “Ik ben er trots op dat ik mijn hele leven al onlosmakelijk verbonden ben aan deze club”, zegt hij. In mei 2017 keerde Danen terug bij de club waar hij tussen 1985 en 1993 tot 228 officiële optredens en 45 doelpunten kwam. “Ik voel me comfortabel in mijn nieuwe rol in de eveneens vernieuwde organisatie. Daarnaast krijgt de jeugdopleiding steeds meer prioriteit bij ADO Den Haag, iets wat natuurlijk een goede zaak is.”

Ontwikkelingen in de organisatie
Van der Dussen, op 1 april één jaar in dienst bij ADO Den Haag, is tevreden over de zo goed als afgeronde herinrichting van de organisatie op De Aftrap. “De structuur staat, waardoor we inmiddels ook volop bezig kunnen zijn met het actualiseren van de visie van de jeugdopleiding. Uiteraard sluit deze naadloos aan bij het meerjarenplan en de visie van de gehele club”, aldus Van der Dussen, die onlangs op de clubwebsite uitgebreid sprak over de ontwikkelingen op De Aftrap.  

Naast de nieuwe rol voor Danen krijgt ook Gerard van Ruitenburg een bredere functie. Naast assistent-coach van de Onder 21 wordt hij Technisch Coördinator voor de middenbouw, een rol die Dennis van den Ing reeds vervult bij de onderbouw. Daarnaast is er in de persoon van Michiel ten Haken een nieuwe Head of Performance aangesteld. Ten Haken was de afgelopen twee jaar werkzaam bij de Chinese club Beijing Guoan FC, maar was daarvoor al vijf jaar verbonden aan ADO Den Haag. 

Redactie en foto: ADO Den Haag

Geef een reactie