Voorbeschouwing Fortuna Sittard – ADO Den Haag

ADO Den Haag ontmoet vanavond in Sittard het op de tiende plaats staande Fortuna. ADO Den Haag speelde afgelopen weekend met 2-2 gelijk tegen runner-up PSV en gaat dus met goede moed richting Limburg. Het duel vangt aan om 21.00 uur en wordt gefloten door arbiter Bas Nijhuis. Voor de 44-jarige arbiter is het de vierde maal dit seizoen dat hij ADO Den Haag fluit.

De voorgaande acht edities van dit duel pakte niet best uit voor ADO Den Haag. Fortuna won vijfmaal, ADO slechts één. Twee keer eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. De laatste zege van ADO Den Haag in Sittard dateert alweer uit 1991, toen werd het 0-1 door een doelpunt van Edwin Purvis. Vorig seizoen werd het 1-0 voor de thuisploeg door een treffer van Amadou Ciss, die tegenwoordig voor het Franse Amiens speelt.

ADO Den Haag staat momenteel op een rechtstreekse degradatieplaats met alleen FC Emmen nog onder zich. Willem II heeft evenveel wedstrijden en punten, maar een iets positiever doelsaldo. Fortuna won acht van haar laatste twaalf wedstrijden en staat op een knappe tiende positie op de ranglijst. ADO Den Haag wist onder de nieuwe trainer Ruud Brood pas eenmaal te winnen, de laatste vier duels eindigde drie keer in een gelijkspel.

Nummer ener laatst ADO Den Haag mist in ieder geval Daryl Janmaat, de verdediger ondergaat binnenkort een kijkoperatie aan de knie en zal voorlopig nog uitgeschakeld zijn. Nasser El Khayati zit ditmaal wel bij de wedstrijdselectie en maakt mogelijk zijn rentree.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief

Geef een reactie