ADO Den Haag laat het lelijk afweten in Sittard

Na het bonuspunt vorige week in eigen huis tegen PSV was de verwachting dat de Hagenaars nu echt de mouwen op zouden strepen om de drie punten mee te nemen uit Zuid Limburg. Niets was helaas minder waar want een slap spelend ADO Den Haag ging volkomen verdiend met 2-0 onderuit tegen Fortuna Sittard. De Limburgers stonden een paar maanden geleden nog afgetekend op de laatste plaats.

Nasser El Khayati maakte twee weken geleden zijn entree bij de Hagenaars. Trainer Ruud Brood zette de middenvelder direct in de basis. Ook Marko Vejinovic en Juan Familia-Castillo maakten weer deel uit van de basiself. El Khayati liet zich in de openingsfase gelijk zien toen hij de bal panklaar op het hoofd van Michiel Kramer. De spits kopte vervolgens rakelings naast waarbij de spits overigens buitenspel stond.

Balverlies
Verder kwam ADO Den Haag niet dan dat ene voorzetje van de Marokkaanse middenvelder. De bezoekers leden continu onnodig balverlies. Ook de thuisploeg wist zich nauwelijks kansen te creëren maar de Limburgers kwamen toch op voorsprong door Semedo. Hij zag zijn schot via een Haags been in de touwen verdwijnen. De 1-0 was tevens de ruststand.

Gelijk op
In de tweede helft ging het redelijk gelijk op waarbij Fortuna er in de counter af en toe gevaarlijk uitkwam, terwijl ADO weinig geïnspireerd op zoek ging naar de gelijkmaker.  Mickaël Tirpan onderschepte namens de thuisploeg de bal rond zijn eigen zestienmetergebied en bracht vervolgens aan de andere kant van het veld zijn ploeggenoten Ben Rienstra en Sebastian Polter in stelling. Laatstgenoemde  werd hard onderuit geschoffeld waardoor Fortuna een vrije trap kreeg die vervolgens door Zian Flemming in de muur geschoten werd.

Counter
Niet veel later was een counter voor de Limburgers wel succesvol. Doelman Martin Fraisl keerde in eerste instantie een kopbal van Mart Seuntjes maar in de rebound was het vervolgens een koud kunstje voor spits Polter om van dichtbij alsnog binnen te tikken: 2-0. Het eindsignaal werd ruim tien minuten later door leidsman Bas Nijhuis gegeven.

Door dit verlies nemen de Hagenaars nu de 17e plaats in met een gelijk aantal punten als Willem II. De Tilburgers zijn komende woensdag de tegenstander. een belangrijk duel om te bepalen wie mogelijk nog de veilige 15e plaats kan bereiken.          
Karakteristieken

Fortuna – ADO Den Haag

Scoreverloop: 26e min. 1-0 Semedo, 79e min. 2-0 Polter    
Scheidsrechter:   Bas Nijhuis        Toeschouwers: 0
Gele kaarten: v.Ewijk (ADO Den Haag)    

Opstelling Fortuna: van Osch (Koselev83), Cox, Janssen, Angha, Tirpan (Rota/88), Tekie (v.d.Buijs/88), Flemming, Rienstra, Seuntjes, Polter (George/88), Semedo Hansson/74)    

Opstelling ADO Den Haag: Fraisl, van Ewijk, Del Fabro, Kemper,Familia-Castillo, Vejinović (Gomelt/66), El Khayati (Kishna/72), Goossens (ould-Chikh/83), Adekanye (Besuijen/72) , Kramer, Mokhtar (Arweiler/66)  

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Archief

Geef een reactie