Degelijk HGC heren verslaat Den Bosch

De hockeyers van HGC moesten aantreden tegen Den Bosch. Na een 7-0 overwinning tegen Almere gisteren, zaten ze zeker in de winning mood. Maar de oorwassing tegen Rotterdam, precies een week geleden, kon nog niet vergeten zijn. Desondanks was de play-off kandidaat te sterk voor de Bosschenaren: 4-0.

Coach Paul van Ass had zijn team weer redelijk compleet en had het met een duidelijke opdracht het veld opgestuurd. En dat was te merken. HGC speelde degelijk en leed weinig balverlies. Aan het einde van de eerste helft stond er een stand van 3-0 op het scoreboard, wat zeker verdiend was.

In de tweede helft begon Den Bosch aan te dringen en mede dankzij goed werk van keeper Sam van der Ven werd de nul vastgehouden. In de 52e minuut kreeg aanvoerder Seve van Ass de mogelijkheid om er 4-0 van te maken door een strafbal. Die werd echter goed uit het doel gehouden door de Bossche keeper.

Het mooiste doelpunt van deze wedstrijd kwam voor rekening van Devindar Walmiki, die in het laatste gedeelte van de wedstrijd de bal van afstand diagonaal in de kruising plaatste. Daarmee kwam de eindstand van 4-0 op het scoreboard.

HGC heeft goede zaken gedaan dit weekend, zes punten uit 2 wedstrijden. Aangezien naaste concurrent Rotterdam twee keer verloor, nestelt HGC zich stevig op de 3e plek. Op de eerste 2 plaatsen staan respectievelijk Bloemendaal en Pinoke.

Redactie en foto’s: Marcel van der Looij

Amsterdam te sterk voor Klein Zwitserland
In de hoofdstad waren de hockeyers van Amsterdam een maatje groot voor het Haagse Klein Zwitserland (4-2). De Hagenaars  wisten tot tweemaal toe door Rogier Schaeffers en Aki Käppeler gelijk te maken. Na de 2-2 zorgden de Amsterdammers in de personen van Mirco Pruyser en Brent van Bijnen in de slotfase voor een 4-2 eindstand.

Na zeven duels zonder zege pakten de hoofdstedelingen eindelijk weer drie punten. Voor Klein Zwitserland was het vijfde nederlaag op een rij. Beide elftallen staan in het rechterrijtje van de Tulp Hoofdklasse. Amsterdam sprokkelde 13 punten uit 12 duels. De Haagse hockeyers behaalden 4 punten minder.Geef een reactie