Hdm dames deelt in regio derby opnieuw de punten

In de derby tussen de hockeysters van hdm en HGC kwam de thuisploeg, strijdend voor een play-offplek, niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

De bezoekende partij uit Wassenaar kreeg gisteren nog een oorwassing van Den Bosch (zoals wel meer clubs). Alle teams in de hoofdklasse dames speelden dit weekend namelijk een dubbele wedstrijd. Hdm was gisteren, ondanks het goede spel, in Eindhoven niet in staat om Oranje-Rood voorbij te komen en namen slechts één punt mee naar huis.

Chaotische wedstrijd
Ook op zodndag zou het de Haagse dames niet lukken om 3 punten bij te schrijven. Hoewel er binnen 2 minuten in het eerste kwart na een mooie voorzet van Margot van Hecking Colenbrander de openingstreffer werd gemaakt door Tessa Beetsma, verliep de wedstrijd chaotisch. Er was niet echt een opbouwende lijn in te ontdekken. Beide teams kregen kansen, maar beide lieten aardig wat steken vallen. Dan ontstond er ook nog eens verwarring met het aantal spelers op het veld. Na een groene kaart voor HGC was het niet duidelijk of er nu 10 of 11 spelers meededen.

Tweede helft compleet anders
Meteen aan het begin van de tweede helft kwam Amy van den Bosch vrij voor het doel en tikte de gelijkmaker (1-1) voorbij keepster Julia Remmerswaal. Daarna zagen we een verandering op het veld. Beter samenspel bij HGC maakt het een hele andere wedstrijd, van chaos wordt het ineens een spannende strijd. Jip Dicke weet met een onnavolgbare backhand de score weer naar de Haagse kant te trekken. Een minuut later is overleg tussen de scheidsrechters nodig, maar werd er toch een strafbal aan de Gazellen toegekend die door Dirkie Chamberlain loepzuiver werd ingeschoten: 2-2.

Jagen en verdedigen
Alles lag weer open en zag men een HGC op het veld staan dat gelijktijdig aan het jagen was op het winnende punt, maar niet vergat om de 2-2 stand te beschermen. De thuisploeg had onvoldoende overmacht om deze strijd te keren en vergat ook nog een drietal strafcorners te benutten. Het bleef dus bij een 2-2 gelijk spel. Voor de blauw-witte dames opnieuw een teleurstelling, maar het voelde voor de buren uit Wassenaar als een overwinning.

Redactie en foto’s: Frank van der Leer

Geef een reactie