Crickettopklasser Voorburg CC heeft sterke selectie voor 2021

Cricketclub VCC krijgt in 2021 twee nieuwe spelers die zich in Nederland gaan vestigen en graag voor de Leidschendams-Voorburgse topclub willen uitkomen. Toch vertrouwt VCC in het komende seizoen vooral op zijn eigen kweek.

De Nieuw-Zeelands/ Nederlandse mediumfastbowler Logan van Beek (foto) en de Zuid-Afrikaanse allrounder Sybrand Engelbrecht komen in Nederland wonen en hebben zich aangemeld als lid. Daarnaast is wicketkeeper/ batsman Noah Croes een aanbod gedaan dat hij in overweging heeft. Mohit Hingorani, eveneens wicketkeeper/ batsman, komt terug bij VCC.

International Logan van Beek (30) heeft een profcontract bij Wellington waar hij 149 First Class-wickets op zijn naam heeft staan (gem. 31.57). Sybrand Engelbrecht heeft in Zuid-Afrika een First Class-battinggemiddelde van meer dan 40 runs per innings een een hoogste score van 214*. Daarnaast nam hij met zijn offspinners 37 wickets.

Verder zal VCC vertrouwen op de kwaliteit van zijn ‘eigen kweek’. In 2020 presteerde het team onder leiding van de nu 21-jarige aanvoerder Bas de Leede boven verwachting en eindigde op een knappe derde plaats. Door het coronavirus werd in 2020 slechts een halve competitie afgewerkt.

Het in 2008 ingezette en vaak geprezen jeugdbeleid van VCC werpt zijn vruchten af. Op de meeste wedstrijddagen stonden er in 2020 acht zelf opgeleide spelers in het veld en was de gemiddelde leeftijd rond de 21 jaar.

Gezien het lopende vaccinatieprogramma hoopt VCC dat er ‘gewoon’ zal kunnen worden gecricket van mei tot en met september. Jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar die de leukste zomersport eens willen proberen, kunnen een mail sturen naar jeugdcommissie@voorburgcc.nl.

Geef een reactie