Sybrand Engelbrecht nieuwe aanwinst cricketclub VCC

Het altijd aanwezige cricketvirus wakkerde de wens van Sybrand Engelbrecht aan om weer te gaan spelen en VCC is erg blij dat Westvliet in 2021 de nieuwe thuisbasis van SA (zijn bijnaam) zal zijn. Hij wil graag bijdragen aan onze levendige cricketcommunity met zijn ervaring en positieve instelling en kijkt er samen met Cecilia en Jan naar uit om actieve leden van de VCC-familie te worden.

Voor cricketvolgers zal de naam een belletje doen rinkelen. De die-hards zullen zich zijn spectaculaire vang herinneren tijdens het WK U19 tegen Papoea-Nieuw-Guinea in 2008, gehouden in Maleisië. Het Zuid-Afrikaanse team verloor in de WK-finale van het Indiase team van aanvoerder Virat Kohli.

SA werd geboren in Johannesburg op 15 september 1988 en is dus 32 jaar oud. SA is een rechtshandige batsman , een rechtshandige off-spin bowler en, zoals eerder vermeld, een uitstekende fielder.

Na het seizoen 2016 besloot SA zich terug te trekken uit het professionele cricket en een carrière in het bedrijfsleven na te streven. Hij voltooide het MBA-programma van de University of Stellenbosch Business School, terwijl hij werkte voor Fairtree Invest, een bedrijf dat deel uitmaakt van de Fairtree Group. Vorig jaar deed zich de kans voor om een jong en groeiend deel van Fairtree in Europa (gevestigd in Nederland) te versterken en na zorgvuldige overwegingen besloten SA en zijn vrouw Cecilia (met hun 7 maanden oude baby Jan) om aan dit nieuwe avontuur te beginnen. Sinds half januari woont het gezin in Leiden.

Geef een reactie