ADO vrouwen geven vrouwen van Excelsior Rotterdam geen schijn van kans

De ADO Vrouwen hebben vrijdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker bij Excelsior Rotterdam met 4-0 gewonnen. In het Van Donge en De Roo Stadion stond het elftal van trainer Sjaak Polak al met 2-0 voor. De bezoekers hadden nauwelijks iets te vrezen van de thuisploeg . Dit seizoen komen vanwege de corona pandemie alleen de ploegen uit de eredivisie uit. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen in competitieverband vond eind vorig jaar plaats en eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel waarin de Rotterdamse gelijkmaker in devijfde minuut van de blessuretijd viel.

   
In de beginfase  leek de thuisploeg op voorsprong te komen via Nadine de Breij maar haar kopbal werd uit de hoek getikt door keepster Barbara Lorsheyd. Een eventuele treffer was sowieso niet toegekend vanwege buitenspel. In de 8e minuut was het toch raak, maar dan voor de ploeg van trainer Sjaak Polak. Shanique Dessing schoot in een vol vijf meter gebied raak. Hierna bleven de bezoekers duidelijk de bovenliggende partij zonder echt tot uitgespeelde kansen te komen. Na een klein half uur werd de score voor de Haagse ploeg toch uitgebreid door Jaimy Ravensbergen die de bal laag  achter de Rotterdamse doelvrouwe wist te plaatsen na goed voorbereidend werk van Jeannette van Belen. Hierna stapelden de mogelijkheden en kansen zich voor de bezoekers op maar Rijsbergen, Ravensbergen en van Belen weigerden de score verder op te voeren. Een vrije trap van aanvoerder Gwyneth Hendriks had een beter lot verdiend maar Isa Pothof weigerde in het Rotterdamse doel te capituleren zodat de rust aanbrak met een 2-0 voorsprong voor de Haagse vrouwen.

Na de rust ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Het was ook in de eerste fase wat meer in balbezit maar echt gevaarlijk werd het niet voor het Haagse doel. Na een uur spelen was Dessing dicht bij een treffer maar haar poging werd knap verijdeld door Pothof in het Rotterdamse doel. Nauwelijks vijf minuten later trof Van Belen met een kopbal toch doel (0-3) na een voorzet van Dessing. Het verzet van de thuisploeg was nu definitief gebroken en speelden de bezoekers de wedstrijd rustig uit. Uiteindelijk was het invalster Julia Kagie die met een sliding de eindstand op 0-4 bepaalde. Het elftal van trainer Sjaak Polak kan terugzien op een uitstekend gespeelde wedstrijd en met de winst plaatste de ploeg zich voor de halve finales van de KNVB Beker.

Karakteristieken
Scoreverloop : 8e min. 0-1 Dessing, 28e min. 0-2 Ravensbergen, 64e min. van Belen, 85e min. 0-4 Sellies
Scheidsrechter : Dogterom
Gele kaarten : –

Opstelling Excelsior Rtd.: Pothof, Ridder, Bos, Nieuwland, Bhagerath, van Erk, Hendriks (Hemminga/46), de Breij (Coelho Aurélio/46), Piqué, Noordermeer, Kagenaar

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G.Hendriks, Nelemans (Obispo/89), Raaymakers (Kagie/89), Dessing (van Raay/84), Ravensbergen, Noordam(Ijzerman/89), van Belen, Verspaget, Boshuizen, Rijsbergen (Sellies/84)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Wim Meijerink

Geef een reactie