Voorbeschouwing ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior Rotterdam

Vrijdag 5 februari gaat ook het nieuwe seizoen van de KNVB Beker weer van start. In de kwartfinale van het bekertoernooi, waaraan nu alleen nog de Eredivisieclubs deelnemen, wacht voor ADO Den Haag Vrouwen een bezoek aan Excelsior Rotterdam. Eerder dit seizoen eindigde de uitwedstrijd in de competitie in 2-2. Nadat de Haagse club tweemaal op voorsprong was gekomen, zorgde Joy Kersten in de 95ste minuut alsnog voor de gelijkmaker.

In het afgebroken vorige seizoen was Excelsior Rotterdam, destijds nog als Excelsior Barendrecht, al uitgeschakeld. Ter Leede was in de achtste finale met 4-1 te sterk. De ploeg wist in drie deelnames één keer eerder de kwartfinale te halen. In 2019 won PEC Zwolle met 1-0. ADO Den Haag Vrouwen versloeg vorig seizoen FC Berghuizen in de achtste finale met 0-9, maar tot een confrontatie met Ter Leede kwam het niet meer. Twee jaar geleden strandde de Residentieclub pas na strafschoppen in de halve finale tegen PEC Zwolle. De twee seizoenen daarvoor was de kwartfinale het eindstation.

“Ik verwacht weer een spannend bekertoernooi. We geloven zeker dat wij iets moois kunnen neerzetten,” kijkt Gwyneth Hendriks vooruit op de nieuwe editie van de KNVB Beker. “Het is dit jaar natuurlijk iets anders omdat alleen de Eredivisieclubs nog deelnemen, maar dat maakt het niet minder leuk of spannend. Wij gaan het als ploeg wedstrijd voor wedstrijd aan en Excelsior is de eerste club die wij moeten verslaan. Het is bovendien een mooie beloning dat als we vrijdag winnen, de halve finale uitgezonden wordt op ESPN. Dan kunnen wij ons weer op televisie laten zien.”

De 19-jarige verdedigster miste sinds haar komst in de zomer van 2019 nog geen minuut in de Eredivisie en is dit seizoen zelfs de aanvoerster. “Daarmee heb ik een andere rol gekregen. Die vul ik steeds beter in en ik merk aan mezelf dat ik daarin groei. Vorig jaar heb ik een goed niveau aangetikt, ik wil mijzelf blijven ontwikkelen. Ik wil belangrijk zijn voor het team en zoveel mogelijk punten pakken. Wij zijn één van de minst gepasseerde ploegen in de Eredivisie. Dat is als verdediger natuurlijk extra fijn, maar is ook een groot compliment naar de ploeg. Ik weet en voel dat er nog veel meer in zit bij mezelf en daar wil ik ook dit seizoen aan blijven werken.”

Vrijdag verwacht ze tegen Excelsior Rotterdam een wedstrijd met veel strijd. “We moeten vertrouwen hebben in ons eigen spel. Wij willen ons niet weer laten verrassen, zoals in de laatste onderlinge competitiewedstrijd. De ploeg heeft er superveel zin in en wij gaan zoals elke wedstrijd vol voor de winst. We hebben vertrouwen in onszelf en met dat vertrouwen gaan wij dus ook de wedstrijd in.”
De wedstrijd Excelsior Rotterdam – ADO Den Haag Vrouwen wordt op vrijdag 5 februari gespeeld in het Van Donge en De Roo Stadion in Rotterdam. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Peter Looijen

Geef een reactie