ADO Den Haag sluit Nasser El Khayati weer in de armen

Nasser El Khayati maakt zijn comeback bij ADO Den Haag. De 31-jarige spelmaker heeft zich tot het einde van het lopende seizoen verbonden aan de club waar hij tussen januari 2017 en augustus 2019 al zeer succesvol en productief was.

Verbluffend. Dat is misschien wel het meest treffende woord om de eerste periode van El Khayati in het Cars Jeans Stadion te omschrijven. De aanvallende middenvelder kwam halverwege het seizoen 2016/2017 over van Queens Park Rangers en speelde vervolgens met 5 goals in 12 duels direct een glansrol in de eindsprint die een lastig jaar toch nog goed liet eindigen. In het seizoen daarop was El Khayati één van de drijvende krachten achter de plaatsing voor de play-offs om Europees voetbal. Maar in zijn laatste seizoen in Den Haag steeg El Khayati al helemaal tot grote hoogte. Met 20 goals en 12 assists in 35 optredens beleefde de technicus een gouden seizoen, dat de toenmalig clubtopscorer bekroonde met de Karel Jansen Trofee voor Speler van het Jaar. Zijn vierklapper tegen Excelsior (2-4 winst) op 1 september 2018 was één van de vele hoogtepunten.

De afgelopen achttien maanden droeg El Khayati het shirt van Qatar SC, waar hij zijn contract na 16 wedstrijden liet ontbinden. De Rotterdammer, die komende zondag zijn 32ste verjaardag viert, is verheugd dat hij nu weer in Den Haag komt voetballen. “Het voelt als thuiskomen. Dit is en blijft mijn club”, zegt El Khayati over zijn terugkeer in het Cars Jeans Stadion.

“In het verleden is gebleken dat spelers het liefst in goede tijden terugkeren bij hun oude club, maar ik vind dit juist een geschikt moment. Het is makkelijk om terug te keren als de club op een betere positie staat, maar ik hou van uitdagingen. De situatie van de club zorgt ervoor dat ik extra gebrand ben om de strijd aan te gaan en alles te geven voor lijfsbehoud. Ik heb al mooie tijden beleefd bij ADO Den Haag en ben de club tijdens mijn verblijf in Qatar altijd blijven volgen. Ook heb ik contact gehouden met een aantal mensen binnen de club”, stelt El Khayati. “Ik heb de afgelopen periode elke dag keihard getraind. Ik ben volledig fit, maar het is natuurlijk nog wel zaak om zo snel mogelijk weer ritme op te doen.”

“We zijn erg blij met de terugkeer van Nasser en hopen dat hij ons kan helpen in ons gevecht voor behoud van het Eredivisieschap”, stelt Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart. “We hopen dat hij mede het verschil kan maken in onze ploeg, zoals hij dat ook al deed in de periode tussen januari 2017 en augustus 2019. Hiermee willen we onze fans tevens laten zien dat we er alles aan doen om ADO Den Haag dit seizoen op hoogste niveau te houden.”

Redactie: ADO Den Haag

Foto: Martin van Oostveen en archief Haagsetopsport.nl

Geef een reactie