ADO Den Haag vrouwen verspelen 2-0 voorsprong in Zwolle tegen PEC vrouwen

In de vierde ronde in het kader van de Eredivisie Cup reisden de ADO vrouwen vrijdagavond af naar Zwolle waar de  vrouwen van PEC Zwolle de opponent vormden. Na een 2-0 voorsprong bij rust gingen de Haagse vrouwen alsnog met 3-2 onderuit. Het duel werd afgewerkt op het veld van Be Quick’28 in de Hanzestad. De laatste keer dat de ploeg van trainer Sjaak Polak in actie kwam was in de kwartfinale in het kader van de KNVB Beker waarbij de Haagse vrouwen geen enkel probleem hadden met de Rotterdamse vrouwen van Excelsior getuige de 4-0 overwinning. Eerder in de tweede ronde van de Eredivisie Cup ontmoette beide ploegen elkaar ook al en ook toen keerden de Hofstadbewoners met een nederlaag huiswaarts (3-0).

In de eerste helft was er nog weinig aan de hand voor de formatie van trainer Sjaak polak die zijn elftal op een aantal plaatsen had gewijzigd zo stond nu Maaike van Klink in het doel ten koste van Barabara Lorsheijd  en ook Gwyneth Hendriks en Nadine Noordam ontbraken in de basisopstelling. Na zo’n twintig minuten moest keepster Van Klink handelend optreden bij een vrije trap van Jassina Blom. Na een half uur spelen was Jannette van Belen dicht bij de openingstreffer maar haar schot verdween net over het doel van de thuisploeg. Toch kwamen de bezoekers op voorsprong door een benutte strafschop van Jannette van Belen die haar schot via de binnenkant van de paal achter keepster Tirsa Postma zag verdwijnen die even daarvoor Shanique Dessing in de zestien onderuit had gehaald. Diezelfde Dessing was tien minuten later ook betrokken bij de tweede Haagse goal door de bal vanaf links te passen naar Van Belen die de ruststand daardoor op 0-2 bepaalde.

Na de rust gingen de Zwolse vrouwen gelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en dat resulteerde al vlak na de hervatting in een kans voor Maxime Bennink maar die faalde oog in oog met de Haagse goalie. Nauwelijks vijf minuten later voorkwam de Haagse doelvrouwe opnieuw een Zwolse treffer door een schot van Lauri Weijkamp over de lat te tikken. Zo’n twintig minuten voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer door een goal van Jassina Blom (1-2). Vervolgens voorkwam de paal de 2-2 maar in een tijdsbestek van drie minuten viel in de slotfase de 2-2 en de 3-2 door treffers van respectievelijk  invalster Naomi Hilhorst en Jassina Blom. Hierna probeerden de Haagse vrouwen weer op gelijke hoogte te komen maar verder dan een geblokt schot van Manon van Raay kwamen de bezoekers niet zodat de Haagse vrouwen teleurgesteld de kleedkamer opzochten.

Volgende week vrijdag (5 maart) wordt de competitie weer hervat en ontvangen de Haagse vrouwen FC Twente in het Cars Jeans Stadion dat in het begin van de competitie (11 oktober) nog verrassend met 2-0 werd verslagen.                    

 


Karakteristieken

PEC Zwolle – ADO Den Haag:  3 – 2   (0 – 2)

Scoreverloop : 26e min. 0-1 van Belen, 37e min. 0-2 van Belen, 69e min. 1-2 Blom, 82e min. 2-2 Hilhorst, 84e min. 3-2 Blom  

Scheidsrechter :  –

Gele kaart(en) : van Oosten (ADODH)

Opstelling PEC Zwolle: Postma, Niens, Asbroek (Tiemens/65), Bennink (van Bentem/65), Blom, van Olst, van den Goorbergh, Pruim, van der Vegt (van Koot/79), Weijkamp (hilhorst/79), Bruinenberg


Opstelling ADO Den Haag: van Klink, Mesker, Raaymakers, Dessing (van Raay/65), van Belen (Tieleman/72), Obispo, Kagie, IJzerman, Verspaget (van Oosten/65), Sellies, Boshuizen (van den Born/72)


Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie