Voorbeschouwing ADO Den Haag – RKC Waalwijk

ADO Den Haag komt in speelronde 24 van de eredivisie in actie tegen RKC Waalwijk. In januari boekte ADO Den Haag de eerste zege onder trainer Ruud Brood, jawel, op bezoek bij RKC Waalwijk (0-1). Boy Kemper maakte de enige en dus winnende treffer. Zaterdagavond speelt ADO Den Haag thuis, de wedstrijd start om 18.45 uur en staat onder leiding van arbiter Jochem Kamphuis.

ADO Den Haag en RKC Waalwijk speelden eerder al twaalfmaal tegen elkaar in Den Haag. Deze wedstrijd kende zes keer geen winnaar en zowel ADO Den Haag als RKC Waalwijk won driemaal. ADO Den Haag speelde midweeks gelijk tegen directe concurrent Willem II (1-1) en raakte daarbij Tomasliv Gomelt kwijt door een rode kaart. Gomelt is geschorst voor twee duels en mist daardoor morgen het treffen met RKC Waalwijk. ADO Den Haag staat momenteel nog altijd op een directe degradatieplaats.

RKC Waalwijk is de laatste weken iets beter in vorm. Uit de laatste vier wedstrijden pakte de ploeg van trainer Fred Grim acht punten. De laatste twee duels werden gewonnen van Emmen (1-0) en Heracles Almelo (3-0). RKC Waalwijk is terug te vinden op een vijftiende plek op de ranglijst met acht punten meer dan ADO Den Haag.

Voor trainer Ruud Brood is het wederom een leuk weerzien met zijn oude werkgever, waar hij van 2008 tot 2012 hoofdtrainer was. Brood werd kampioen van de eerste divisie en promoveerde tweemaal naar de eredivisie. Nasser El Khayati kan morgenavond zijn rentree maken in het Cars Jeans Stadion, hij speelde daar voor het laatste tegen Willem II op 15 mei 2018. Naast de geschorste Gomelt komen ook Peet Bijen en Daryl Janmaat (beide door blessures) niet in actie voor ADO Den Haag.

Bij de gasten luistert de clubtopscorer naar de naam Finn Stokkers. De aanvaller uit Waalwijk, die dit seizoen overkwam van NAC Breda, maakte er in de eredivisie tot nu toe vijf. Morad El Haddouti doet niet mee aan de kant van RKC Waalwijk, ook hij kampt met een blessure.

Vorig seizoen eindigde ADO Den Haag tegen RKC Waalwijk in een 2-0 zege voor de thuisploeg. Shaquille Pinas en Aaron Meijers verzorgden destijds de productie. Voorafgaand aan de aftrap van het duel wordt er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Ton Thie. De spelers van ADO Den Haag dragen ook rouwbanden. De oud-keeper overleed eerder deze week op 76-jarige leeftijd.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief

Geef een reactie