Youness Mokhtar geeft boost aan aanval ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een mooie slag geslagen voor de aanvalslinie. Youness Mokhtar tekent voor de rest van het seizoen in het Cars Jeans Stadion, met de optie om er komende zomer een jaar aan vast te plakken. De 29-jarige aanvaller vertrok onlangs bij Columbus Crew, waarmee hij zich tot kampioen van de Amerikaanse MLS wist te kronen.

Mokhtar is een gevestigde naam in de Eredivisie, waar zijn eerstvolgende wedstrijd nummer 150 voor hem zal zijn. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van PSV, dat hem ook nog verhuurde aan FC Eindhoven, maar kwam tot het aantal van
149 duels bij PEC Zwolle (verdeeld over twee periodes) en FC Twente. In totaal kwam Mokhtar tot 250 duels en 49 treffers op het hoogste niveau.

De Utrechter beleefde de afgelopen jaren meerdere avonturen over de grens. Hij reisde af naar Al-Nassr (Saoedi-Arabië), MKE Ankaragücü (Turkije) en Stabæk IF (Noorwegen), maar beleefde zijn grootste succes bij Columbus Crew. Daarmee vierde de oud-jeugdinternational van Nederland en Marokko in december het kampioenschap in de MLS. Daar speelde Mokhtar overigens niet alleen als linksbuiten, maar ook als aanvallende middenvelder.

Mokhtar is zeer gemotiveerd om bij ADO Den Haag aan de slag te gaan. “Het is een mooie club, die op dit moment niet staat waar het hoort, maar zie ik het juist als een uitdaging om het team verder te helpen. Ik heb al bij PEC Zwolle en FC Twente ervaren hoe je moet omgaan met een dergelijke situatie. We moeten vechten voor lijfsbehoud in de Eredivisie en daar ga ik alles voor geven”, zegt Mokhtar vastberaden. Hij heeft dus een fraaie mijlpaal in het vizier. “Het is bijzonder dat mijn eerste competitieduel voor ADO Den Haag mijn 150ste wedstrijd in de Eredivisie kan zijn.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “Youness is een aanvallende aanwinst, die vanaf de linkerflank en ook op de nummer 10-positie kan spelen. We zijn verheugd dat hij ons, als kersverse kampioen van de Verenigde Staten, wil helpen met zijn ervaring en kwaliteiten. We zijn er met het Technisch Hart van overtuigd dat Youness een belangrijke rol kan spelen in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie.”

Geef een reactie