Voorbeschouwing FC Groningen – ADO Den Haag: Uitploeg moet hopen op stunt

Vanavond komt ADO Den Haag in de negentiende speelronde van de eredivisie in actie tegen FC Groningen uit, het duel vangt aan om 21.00 uur en wordt geleid door arbiter Rob Dieperink. Voor ADO Den Haag geen makkelijke wedstrijd, aangezien FC Groningen flink hoger op de ranglijst staat. ADO Den Haag bezet na het 0-0 gelijke spel van afgelopen weekend tegen FC Emmen momenteel de zestiende plaats op de ranglijst met elf punten uit achttien wedstrijden. FC Groningen doet het beduidend beter, de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs staat met eenendertig punten op een knappe zesde positie.

De laatste editie is alweer van twee seizoenen geleden, toen was de thuisploeg met 1-0 te sterk door een eigen treffer van Lex Immers (nu NAC Breda). In totaal werd FC Groningen – ADO Den Haag maar liefst vijfentwintig maal gespeeld. FC Groningen zegevierde zeventien keer, ADO Den Haag vijf (voor het laatst in december 2013 met 1-2) en drie keer werd het gelijk. Dit seizoen werd het in Den Haag 0-1 voor FC Groningen door een eigen doelpunt van Shaquille Pinas.

ADO Den Haag trok eerder deze week aanvaller Youness Mokhtar (29) aan van Columbus Crew (kampioen VS). In het verleden speelde Mokhtar ook al in Nederland, in de jeugdopleiding van PSV en voor FC Eindhoven, PEC Zwolle en FC Twente. De eerstvolgende wedstrijd dat Mokhtar in actie komt voor ADO Den Haag is zijn honderdvijftigste eredivisieduel. In het buitenland kwam Mokhtar uit voor Al-Nassr (Saoedi-Arabië), Stabaek IF (Noorwegen), MKE Ankaragücü (Turkije) en Columbus Crew (VS).

Ook trok ADO Den Haag aanvaller Bobby Adekanye aan, maar zowel Mokhtar als Adekanye spelen tegen FC Groningen nog niet mee vanavond. ADO Den Haag start vermoedelijk in dezelfde opstelling als afgelopen weekend tegen FC Emmen. Dat betekent dat Daryl Janmaat nog steeds niet fit genoeg is en Ricardo Kishna wederom op de bank plaats neemt.

Bij FC Groningen heeft hoofdtrainer Danny Buijs een ADO-verleden. Buijs speelde tussen 2008 en 2011 drieënzestig competitieduels voor ADO Den Haagen wist negen keer te scoren. FC Groningen kende best een lastige herstart na de winterstop. De ploeg liep tegen FC Utrecht, FC Twente en Vitesse al drie keer tegen puntverlies op. FC Groningen kent momenteel weinig blessures in de selectie, waardoor Buijs genoeg keuze heeft.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief; Martin van Oostveen

Geef een reactie