Geen treffers bij pover duel tussen ADO Den Haag en FC Emmen

ADO Den Haag en FC Emmen zijn in het Cars Jeans Stadion in een degradatieduel niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.

Met de Kroatische nieuweling Tomislav Gomelt in de basis, koos ADO Den Haag in de beginfase voor een rustige opbouw. Dit ging in de beginfase gepaard met veel balverlies. Hekkensluiter FC Emmen had het meeste balbezit en werd op de helft van ADO Den Haag opgevangen door de thuisclub, een behoudende strijdwijze van trainer Ruud Brood in de strijd tegen degradatie. De terugkeer van Marko Vejinovic, Milan van Ewijk en Michel Kramer leverde in het eerste kwartier geen gevaar op voor het doel van Emmen. Halverwege de eerste helft dicteerde Emmen nog steeds het spel. Het resulteerde in de 23e minuut in een inzet van dichtbij van Emmen-captain Michael de Leeuw die via de voet van doelman Koopmans op de paal belandde. Veel verder dan wat speldenprikken uit hoekschoppen kwam ADO Den Haag vooralsnog niet. Emmen had twee derde van het balbezit in de eerste helft. Vijf minuten voor rust wist Michiel Kramer net zijn grote teen niet te zetten tegen de bal toen doelman Dennis Telgenkamp een afstandsschot van debutant Gomelt niet goed keerde. Bas Nijhuis floot vervolgens bij een 0-0 stand voor de rust.

Met Samy Bourard voor Tomislav Gomelt begon ADO Den Haag aan de tweede helft. De Hagenaars begonnen energieker aan het tweede deel van het duel. Al na vijf minuten mikte een Emmen verdediger op de paal naast zijn eigen doelman. De toon leek gezet. Maar ADO Den Haag bleef net als voor rust, de tegenstander op eigen helft opvangen en mikte veelal op de counter. De toevoer naar spits Kramer stokte. De routinier onderscheidde zich voornamelijk in het eigen zestienmetergebied waar hij met het hoofd heerste bij hoekschoppen van FC Emmen.

Het spelbeeld veranderde niet drastisch toen Amar Catic en de niet geheel wedstrijdfitte Ricardo Kishna binnen de lijnen verschenen voor respectievelijk Andrei Ratiu en Vicente Besuijen. Eén minuut voor de reguliere speeltijd miste Emmen-invaller Nikolai Laursen een grote kans door in de handen van doelman Koopmans te koppen. Een minuut later leek Kishna de beslissende treffer op zijn linkervoet te hebben, maar schoot naast. Een spannende slotfase waar in de laatste vijf minuten van het duel meer gebeurde dan in de voorgaande 85 minuten.

ADO Den Haag hield Emmen op de ranglijst op afstand (op vijf punten), maar verzuimde tegen de nummer laatst punten te pakken in een pover degradatieduel. De Hagenaars staan nu met 11 punten uit 18 duels op een zestiende plaats. Willem II en FC Emmen zijn de elftallen die de (voorlopige) directe-degradatieplekken innemen.

Komende dinsdag om 21.00 uur speelt ADO Den Haag in het hoge noorden bij FC Groningen het volgende duel.

Karakteristieken
ADO Den Haag – FC Emmen 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 0
Geel: Kishna, Kramer (ADO Den Haag)

Opstelling ADO Den Haag
Koopmans; Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Familia-Castillo; Ratiu (70. Catic), Vejinovic, Gomelt (46. Bourard), Goossens; Kramer, Besuijen (73. Kishna)

Opstelling FC Emmen
Telgenkamp, Bijl (83. Veendorp), Araujo, Bakker, Cavlan, De Vos (75. Jansen), Tibbling, Pena, Ben Moussa (81. Laursen), Frei, De Leeuw

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Martin van Oostveen

Geef een reactie