FC Groningen stuurt ADO Den Haag puntloos terug naar de Hofstad

Het FC Groningen van trainer Danny Buijs heeft dinsdagavond  ADO Den Haag zonder punten teruggestuurd naar de Hofstad. In het Hitachi Capital Mobility stadion keken de bezoekers bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan en na de thee bepaalden de Groningers de eindstand op 3-0.

Nog zonder de laatste ‘aanwinsten’ nummer 34 (Youness Mokhtar) en nummer 35 (Bobby Adekanye) in ruim een jaar begonnen de Hagenaars aan de wedstrijd en waren ze in het eerste kwartier nog enigszins in staat de thuisploeg weerstand te bieden maar daarna was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij en legden de Hagenaars de Noordelingen geen strobreed meer in de weg. Na ruim een kwartier was het Pascal Lundqvist die de score opende uit een schitterend genomen vrije trap waarbij hij de bal over doelman Luuk Koopmans krulde vanaf de rand van de zestien. Na deze openingstreffer ging de thuisploeg makkelijker voetballen en had het nog maar weinig te duchten van de bezoekers. In het verloop van de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Ruud Brood een nieuwe klap te verwerken toen Milan van Ewijk, die tot nu toe nog geen minuut gemist had in de competitie, noodgedwongen het veld moest verlaten en vervangen werd door Bilal Ould-Chikh. Vlak voor rust werd de Groningse voorsprong alsnog verdubbeld door Jörgen Strand Larsen die uit een voorzet van Gabriel Gudmundsson vrijstaand de 2-0 kon binnenkoppen. Na ruim een uur spelen was het eerste schot van de Hagenaars eindelijk een feit. Marko Vejinovic kreeg de bal voor zijn voeten en schoot vanuit de tweede lijn maar doelman Sergio Padt keerde de inzet van de aanvoerder van de bezoekers uitstekend. Niet veel later was het ADO verdediger Del Fabro die een schot van Da Cruz jammerlijk van richting veranderde waardoor de wedstrijd definitief beslecht werd (3-0).

Komende zondag kunnen de Hofstadbewoners met wellicht de laatste ‘aanwinsten’ op zoek naar de drie punten als het Sparta van oud ADO Den Haag trainer Henk Fraser op bezoek komt in het Cars Jeans Stadion.      

karakteristieken


FC Groningen – ADO Den Haag

Scoreverloop:  18e min. 1-0 Lundqvist, 43e min. 2-0 Larsen, 68e min. 3-0 Da Cruz      

Scheidsrechter: Rob Dieperink          Toeschouwers: 0

Geel  FC Groningen:  –

Geel ADO Den Haag: Bourard, Ćatić    

Opstelling FC Groningen: Padt, Leal, v.Hintum, Itakura, Gudmundsson (Slor/86), Suslov (te Wierik/71), D.v.Kaam, El Hankouri (J.v.Kaam/70), Lundqvist, Larsen (Dallinga/86), Da Cruz (Schreck/71)   

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, v.Ewijk (Ould-Chikh/39), Del Fabro, Kemper (Pinas/73), Familia-Castillo, Vejinovic, Bourard (Ćatić54), Goossens Gomelt/73), Ratiu, Kramer (Karelis/72), Besuijen     

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief; Martin van Oostveen

Geef een reactie