Schlemielige nederlaag ADO Den Haag in Alkmaar

ADO Den Haag heeft in Alkmaar met 2-1 verloren van AZ. Na een treffer van Michiel Kramer leken de Hagenaars op weg naar de drie punten totdat invaller Zakaria Aboukhlal tweemaal doel trof voor AZ.

Na de midweekse uitglijder in het eigen Cars Jeans Stadion in de Hofstad tegen VVV Venlo (1-4) stond zaterdagavond de uitbeurt in Alkmaar tegen AZ op de rol. Eind oktober peurden de Hagenaars er op eigen terrein in de slotfase nog een punt uit tegen de Alkmaarders (2-2), maar daarbij dient wel aangetekend te worden dat de ploeg van aanvoerder Teun Koopmeiners toen nog in een slechte fase verkeerde door in de eerste vijf wedstrijden liefst viermaal gelijk te spelen.

Zaterdagavond begonnen de Hagenaars zonder aanvoerder Daryl Janmaat aan het karwei in de Kaasstad. In de eerste helft kreeg de thuisploeg tegen een goed verdedigend ADO diverse kansen maar de ploeg van trainer Pascal Janssen wist deze niet te benutten. Sterker nog, na een kwartiertje spelen dacht Vicente Besuijen de Hagenaars op voorsprong te hebben gebracht, maar de treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd.

Na de rust kwam de ploeg van trainer Ruud Brood iets beter in haar spel en nam na een klein uur spelen een 0-1 voorsprong door een treffer van Michiel Kramer. Vlak hierna greep trainer Janssen van de thuisploeg rigoureus in door vier man gelijktijdig te wisselen en juist één van die vier, Zakaria Aboukhlal, deed de bezoekers de das om door tweemaal te scoren. Het winnende doelpunt kwam één minuut voor het reguliere einde van de wedstrijd tot stand. Aboukhlal promoveerde een weggewerkte voorzet van Midtsjö tot doelpunt.

Het elftal van trainer Ruud Brood kan zich in ieder geval vasthouden aan de in deze wedstrijd getoonde wedstrijdmentaliteit en zal de komende week weer de draad op moeten pakken. Te beginnen aanstaande dinsdag als het bekerduel in Arnhem tegen Vitesse op het programma staat. Deze wedstrijd wordt gevolgd door de ontmoeting zaterdag in eigen huis met de hekkensluiter van de Eredivisie, het Drentse Emmen. Een wedstrijd van de waarheid die sowieso drie punten op moet leveren.   


Karakteristieken

AZ – ADO Den Haag

Scoreverloop: 58e min. 0-1 Kramer, 72e min. 1-1 Aboukhlal, 89e min. 1-2 Aboukhlal

Scheidsrechter: Björn Kuipers Toeschouwers: 0
Geel AZ: –
Geel ADO Den Haag: –
Opstelling AZ: Bizot, Sugawara, Hatzidiakos (Reijnders/63), Martins Indi (Letschert/62), Wijndal, Midtsjö, Stengs, T. Koopmeiners, Karlsson (Abboukhlal/63), Badu, Gudmundsson (Evjen/63)

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, van Ewijk, Del Frabo, Kemper,Familia-Castillo(Pinas/65), Ratiu, Goossens , Vejinović, Bourard (De Boer/73) , Kramer (Karelis/79), Besuijen (Ould-Chikh/73).

Redactie: Rob Blankenstein

Geef een reactie