ADO Den Haag legt middenvelder Tomislav Gomelt (26) vast


Het middenveld van ADO Den Haag heeft opnieuw een impuls gekregen, dankzij de komst van Tomislav Gomelt. De 26-jarige ontroleur uit Kroatië komt over van Serie A-club Crotone en tekent een contract tot het einde van het seizoen in het Cars Jeans Stadion.

De carrière van Gomelt zag het levenslicht bij het Kroatische HNK Segesta Sisak, de club uit zijn geboorteplaats. Het ging vervolgens snel voor de middenvelder, die zich doorontwikkelde bij NK Zagreb en HASK Zagreb en ondertussen ook jeugdinternational van Kroatië werd.

Na diverse stages bij grote Europese clubs tekende Gomelt begin 2013 bij Tottenham Hotspur. De Engelse topclub leende de linkspoot uit aan Espanyol B, Royal Antwerp en Bari. De laatste club contracteerde de Kroaat voor twee jaar, maar liet hem
anderhalf seizoen op huurbasis bij het Roemeense CFR Cluj spelen. Daar kende Gomelt een zeer geslaagde periode, waarin hij ook de nationale beker wist te pakken.

Vanaf de zomer van 2017 volgden er contractperiodes bij HNK Rijeka (Kroatië) en Dinamo Boekarest (Roemenië) en een verhuurseizoen bij het Spaanse Lorca. Sinds januari 2019 was Gomelt speler van Crotone, waarmee hij vorig seizoen wist te promoveren naar de Serie A. Op het hoogste niveau van Italië voegde hij dit seizoen twee duels toe aan zijn totaal van 118 officiële optredens.

Gomelt is altijd gecharmeerd geweest van de Nederlandse competitie en twijfelde geen moment toen ADO Den Haag hem benaderde. “Toen ik de kans kreeg om bij deze mooie club aan de slag te gaan, wilde ik deze meteen pakken. Ik denk dat mijn speelstijl bij ADO Den Haag en de Eredivisie past. Bij Crotone speelde ik met name als verdedigende middenvelder, maar ik kan eigenlijk alle rollen op het middenveld invullen. Ik speel waar de coach mij nodig heeft”, aldus de Kroaat. “Mijn doelen voor de rest van het seizoen? Zoveel mogelijk punten pakken en in de Eredivisie blijven.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) verwacht dat ADO Den Haag stabieler kan worden dankzij de komst van Gomelt. “Tomislav is een volwassen defensieve middenvelder met een mooi linkerbeen. Hij kan ons helpen met het waarborgen van de balans in ons middenveld. Als Technisch Hart zijn wij verheugd met zijn komst”, aldus Jol.

Geef een reactie