Giakoumakis velt ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in het Cars Jeans Stadion tegen VVV met 4-1 te verliezen.

Vier minuten later dan gepland (doelman Koopmans moest een ander keepersshirt aantrekken) begon ADO Den Haag het duel tegen VVV Venlo.

Met nieuwkomer Juan Familia-Castillo in de basiself  en met de onlangs aangetrokken aanwinsten Daryl Janmaat en Marko Vejinovic startte het elftal van trainer Ruud Brood na de winst bij RKC  Waalwijk (0-1) vol zelfvertrouwen aan het belangrijke duel.  Dat zelfvertrouwen kreeg een behoorlijke deuk in de zesde minuut toen topscorer Georgios Giakoumakis zijn 13e treffer vanuit een strafschop aantekende. Vervolgens bleven de Limburgers het betere van het spel houden en leed de thuisploeg onnodig veel balverlies. VVV hield bij balbezit het speelveld klein waardoor ADO Den Haag weinig aan opbouwen toekwam. De thuisploeg kwam desondanks wel beter in het spel en wist enkele kansen te creëren. Janmaat schoot over en Ricardo Kishna zag zijn kopbal door VVV-doelman Kirschbaum gestopt.

De ADO Den Haag defensie kende in de watervlugge Giakoumakis soms een ware plaaggeest waardoor doelman Koopmans op zijn hoede moest blijven. In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de Limburgers weer beter in het spel. Het slotakkoord was voor Shaquille Pinas die zijn afstandsschot op de vuisten van de VVV-goalie uiteen zag spatten, waarna arbiter Jannick van der Laan beide ploegen voor de thee naar de kleedkamers floot.

De eerste 10 minuten na rust waren duidelijk voor de thuisploeg. Het resulteerde in enkele kansen voor Van Ewijk  en Besuijen. Het leek slechts een kwestie van tijd dat de Hagenaars op gelijke hoogte zouden komen.

De grote druk op het Venlose doel leverde wel veel ruimte op voor de Limburgse ploeg. De counters bleven echter zonder gevolgen.

Na een klein uur zorgde -wie anders dan- Georgios Giakoumakis op aangeven van Danny Post met een kopbal voor de 0-2. De Griek maakte daarmee zijn reputatie als goaltjesdief (zijn 14e) meer dan waar.

In de 65e minuut was invaller Samy Bourard attent toen de VVV doelman een schot niet onder controle kreeg (1-2). Drie minuten later was het, tot groot afgrijzen van de Hagenaars, weer Giakoumakis die Koopmans kansloos liet: 1-3. De tweede hattrick voor de Griek die momenteel in de eredivisie een fenomeen is geworden. Het laatste kwartier liet een eenzijdig beeld zien. ADO Den Haag drong aan en VVV gokte op een buitenkansje in de counter.

De verbazing was van de gezichten van de Hagenaars te scheppen toen de Supergriek vanaf de strafschopstip zijn vierde treffer van de avond aantekende: 1-4.

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Martin van Oostveen

Geef een reactie