Voorbeschouwing ADO Den Haag – FC Emmen: Beide teams moeten winnen

ADO Den Haag komt vanmiddag in actie tegen hekkensluiter FC Emmen, voor beide ploegen een wedstrijd van groot belang. FC Emmen staat laatste, met slechts vijf punten uit zeventien duels. ADO Den Haag staat zestiende met vijf punten meer en evenveel wedstrijden. Het duel in Den Haag begint vanmiddag al om 16.30 uur en staat onder leiding van arbiter Bas Nijhuis.

ADO Den Haag tegen FC Emmen werd pas eenmaal eerder gespeeld in de eredivisie. Twee seizoenen geleden wonnen de gasten met 1-2, vorig seizoen kon deze wedstrijd geen doorgang vinden in verband met het vroegtijdig stilleggen van de competitie vanwege het coronavirus. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Emmen in een 1-1 gelijkspel. ADO Den Haag kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Vicente Besuijen, in de tweede helft schoot Miguel Araujo de thuisploeg langszij (1-1).

Bij ADO Den Haag speelden doelman Luuk Koopmans en Milan van Ewijk de meeste wedstrijden, zij kwamen alle eredivisie duels in actie. Michiel Kramer is de clubtopscorer van de Residentieclub, hij maakte er vier in zestien wedstrijden waarvan hij er elf in de basis startte. Bij FC Emmen heet de clubtopscorer Michael de Leeuw, de aanvallende middenvelder maakte er tot dusver zes.

Beide ploegen hadden midweeks geen goede generale voor dit treffen, zowel ADO Den Haag als FC Emmen werd uitgeschakeld in het bekertoernooi. ADO Den Haag ging na een 2-0 achterstand in Arnhem uiteindelijk met een 2-1 nederlaag van het veld tegen Vitesse. Amar Catic scoorde voor ADO Den Haag. FC Emmen begon goed aan het bekerduel met Heerenveen en stond bij rust nog met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Sergio Pena. Benjamin Nygren (’72) en Joey Veerman (strafschop ’90) bezorgden Heerenveen in de tweede helft uiteindelijk alsnog de winst.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief

Geef een reactie