ADO Den Haag voegt ook Bobby Adekanye toe aan voorhoede

In de zoektocht naar aanvallende versterking is ADO Den Haag naast Youness Mokhtar ook uitgekomen bij Bobby Adekanye. De 21-jarige aanvaller maakt op huurbasis het seizoen af in het Cars Jeans Stadion, met een intentie om daarna te kijken of er wellicht een langer verblijf in het vat zit. De linkspoot werd de afgelopen maanden door Lazio Roma ook al uitgeleend aan Cádiz CF.

Adekanye is geboren in Nigeria, maar verhuisde op vijfjarige leeftijd al naar Nederland, het land waar hij jeugdinternational van zou worden. De kersverse aanwinst heeft ondanks zijn leeftijd al een imponerend rijtje clubs achter zijn naam staan. De oud-jeugdspeler van VV Alphia uit Alphen aan den Rijn voetbalde achtereenvolgens voor Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool. Bij de laatste club speelde Adekanye 23 duels voor de Onder 23-ploeg en wist hij vijf goals te maken in twaalf UEFA Youth League-optredens. Toen hij in 2019 afscheid nam op Anfield, legde Lazio hem langdurig vast.

In het shirt van Lazio debuteerde Adekanye al snel in de Europa League en kwam hij in totaal tot vijftien officiële wedstrijden en één doelpunt. Drieënhalf maand geleden werd de aanvaller uitgeleend aan Cádiz CF, een promovendus in de Spaanse Primera División. Na vijf officiële wedstrijden voor de club uit de Andalusische havenstad, waaronder tegen FC Barcelona, gaat Adekanye dus het geel-groene tenue van ADO Den Haag dragen.

Adekanye sluit vol energie aan bij ADO Den Haag. “Het is een eer om voor deze mooie club te spelen. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het buitenland – zowel binnen als buiten de lijnen – en het is mooi dat ik mezelf nu kan presenteren aan het Nederlandse publiek”, stelt de aanwinst. “Ik ben een aanvaller met durf en snelheid, die ervan houdt om een mannetje te passeren en productief te zijn. Ik hoop dat ik veel minuten kan maken en het team kan helpen om punten te pakken en in de Eredivisie te blijven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

Martin Jol (Hoofd Technisch Hart): “Bobby is een linksbuiten die al in een vroeg stadium bij meerdere grote clubs in Europa speelde. Lazio geeft hem de kans en de tijd om zich in Den Haag verder te ontwikkelen. We zijn zeer tevreden dat we opnieuw een aanvaller met specifieke kwaliteiten aan de selectie kunnen toevoegen.”

Geef een reactie