Bjorn Borgman (HIJS) wint trofee’beste jonge speler!’

Jaarlijks reikt IJshockey Nederland tijdens de Ron Berteling Schaal (Super Cup) de awards uit over het afgelopen seizoen. Omdat het ijshockey in Nederland dit seizoen vanwege corona grotendeel stilligt is er gekozen voor een online uitreiking. De prijs voor beste jonge speler in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie gaat dit jaar naar Bjorn Borgman van Cairox Hijs Hokij.

IJshockey Nederland zocht de 18-jarige verdediger op.

De jonge verdediger werd met een list naar De Uithof gelokt om de prijs in ontvangst te nemen. Borgman volgt Ernesto Klem op als winnaar van de Bennie Tijnagel-Trofee. Hij wordt bij de ijsbaan door gastheer Tim van der Meulen verrast en krijgt nog een speciale boodschap van onze coach Chris Eimers: ‘Je hebt afgelopen jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar we eerst spraken over een posititie als zesde verdediger, speelde je uiteindelijk in de eerste lijn naast Doug Rose als vaste waarde binnen het team’, zegt Eimers in een eerste reactie.

Tweede speler

De Bennie Tijnagel-Trofee wordt sinds seizoen 2010 – 2011 jaarlijks toegekend aan de beste jonge speler in de hoogste Nederlandse ijshockeycompetitie. Alleen spelers die aan het einde van het seizoen niet ouder zijn dan 22 jaar komen in aanmerking voor de trofee. Borgman is de tweede speler van Hijs Hokij die de Bennie Tijnagel-Trofee wint. Eerder was het Raymond van der Schuit die in 2016-17 de award in ontvangst mocht nemen.

Bron: IJshockey Nederland / Hijs

Geef een reactie