Dit seizoen géén BeNe League-competitie

In het seizoen van 20-21 komt er definitief géén BeNe League-competitie. Na overleg met IJshockey Nederland hebben alle Nederlandse clubs besloten op dit jaar niet deel te nemen aan de grensoverschrijdende competitie. De komende dagen wordt er gekeken om toch zoveel mogelijk spelers aan het ijshockeyen te krijgen.

De Nederlandse clubs Geleen, Heerenveen, Nijmegen, Zoetermeer en Cairox Hijs Hokij nemen komend seizoen dus geen deel aan de BeNe League. Iets wat Cairox Hijs Hokij-voorzitter Harry Vlaardingerbroek betreurt: ”Vanavond is het besluit genomen dat door de ontstane omstandigheden géén Nederlandse teams aan de BeNe League zullen deelnemen dit seizoen”, begint Vlaardingerbroek. ”Door de goede inzet van iedereen de afgelopen weken, waren we opweg om te kunnen starten op 1 december. Maar helaas hebben de nieuwe opgelegde maatregelen van de overheid dit echter onmogelijk gemaakt. De beslissing om geen publiek toe te laten geldt voor drie weken, maar niemand weet hoe de situatie dan is. Daarom is voor de clubs onmogelijk om op financieel verantwoorde wijze deel te nemen aan de BeNe League 20-21.”

De doelstelling bij IJshockey Nederland is om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk spelers dit seizoen toch kunnen ijshockeyen. Voorzitter Jan Hopstaken van de ijshockeybond: ”We hebben deze week uitgebreid overlegt met teams uit de Eerste Divisie en uit de BeNe League om tot een gezamenlijke oplossing te komen. Doelstelling daarbij is ook om de bestaande Eerste Divisie zo veel mogelijk te waarborgen. Afgelopen woensdag is daarover een bestuursbesluit genomen, waarover we zo spoedig mogelijk naar buiten treden”, aldus Hopstaken.

Redactie: HIJS HOKIJ

Foto: Robert Bos

Geef een reactie