ADO Den Haag vrouwen hervat Eredivisie Cup tegen Alkmaar

Na ruim anderhalve maand hervat ADO Den Haag Vrouwen komende vrijdag het seizoen. In de derde ronde van de Eredivisie Cup wacht op niveau D een confrontatie met VV Alkmaar. Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar in de eerste ronde. In Noord-Holland eindigde de confrontatie in 1-1, thuis was ADO Den Haag Vrouwen met 3-1 te sterk. Nadine Noordam (2), Maartje Looijen en Marisa Olislagers zorgden voor de vier Haagse treffers.

VV Alkmaar begon deze tweede editie van de Eredivisie Cup op niveau C. FC Twente bleek met 0-1 te sterk. Een ronde later verloor de ploeg op het laagste niveau ook van SC Heerenveen (3-1). ADO Den Haag Vrouwen wist de eerste wedstrijd wel met 2-0 te winnen van de Friese club. Een ronde later verloor het elftal van Sjaak Polak met 3-0 bij PEC Zwolle. Vrijdag is de inzet promotie naar niveau C, waarop beide clubs dus al hebben gespeeld dit seizoen.

“We hebben een goede voorbereiding gehad in de winterstop,” zegt Annouk Boshuizen (foto). “We hebben hard en scherp getraind. Daaraan heb ik gemerkt dat we met de week beter en sterker worden.”

Dit seizoen is in vele opzichten een bijzonder seizoen. Waar de amateurclubs nog moeten afwachten wanneer ze weer wedstrijden mogen spelen, gaan de verschillende competities van de Eredivisieclubs bij de mannen en vrouwen met speciale maatregelen wel door. “Ik voel mij ten eerste enorm bevoorrecht dat wij mogen voetballen,” zegt de 22-jarige middenveldster hierover. “Veel mensen van onze leeftijd zitten al maanden thuis of trainen in sterk aangepaste vorm. Dus eigenlijk neem ik de omstandigheden voor lief en houd ik mij aan alle opgestelde regels. Ondanks alles ben ik onwijs blij dat wij mogen voetballen en voelt elke wedstrijd dit seizoen met de wisselende maatregelen alsof het de laatste kan zijn.”

Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in de Residentie dankzij Haagse doelpunten van Shanique Dessing en Gwyneth Hendriks in 2-2. “Ik verwacht een leuke en open wedstrijd. We weten dat VV Alkmaar een fysieke ploeg is, die de strijd niet uit de weg gaat. Wij moeten hier slim mee omgaan en zorgen dat wij de bal snel rond laten gaan.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – VV Alkmaar wordt op vrijdag 29 januari gespeeld in het Cars Jeans Stadion. Aftrap is om 19:30 uur.

Tekst: Ivo Schimmel
Fotografie: Eric de Wit

Geef een reactie