ADO vrouwen pakken volle winst tegen VV Alkmaar


Na een competitiestop van zeven weken (2-2 gelijkspel bij Excelsior Rtd.) kwamen de vrouwen van trainer Sjaak Polak vrijdagavond in het Cars Jeans Stadion weer in actie in het nieuwe jaar. De Haagse vrouwen wonnen met 3-1

VV Alkmaar was de tegenstander in dit duel in het kader van de Eredivisie Cup. De laatste keer dat de ploegen elkaar tegenkwamen was een paar maanden geleden ook in Den Haag voor de competitie toen in de slotminuten de ploeg van trainer Sjaak Polak een 2-1 voorsprong verspeelde en door een late Alkmaarse treffer zijn ploeg genoegen moest nemen met een 2-2 gelijkspel.

Vrijdagavond direct na het beginsignaal van scheidsrechter Lizzy van der Helm nam de thuisploeg het heft in handen wat al na twee minuten de eerste kans opleverde voor Jaimy Ravensbergen maar op het laatste moment kon de bal nog net weggewerkt worden door een van de Alkmaarse verdedigers. Nauwelijks vijf minuten later kreeg Ravensbergen weer een mogelijkheid na een uitstekende pass van Jannette van Belen maar ook dit leverde geen goal op. Na ruim een kwartier kregen de bezoekers ook een mogelijkheid via Sanne Koopman maar Gwyneth Hendriks voorkwam dat met een knappe sliding. Toch namen de Haagse vrouwen een voorsprong want bij de derde poging trof Ravensbergen wel doel door in een scrimmage binnen de vijf meter de bal achter de Alkmaarse goalie te werken. Behoudens een schot van Shanique Dessing vlak voor rust op de buitenkant van de paal viel er weinig meer te genieten en brak daarna de rust aan.

De tweede heft was nauwelijks zes minuten aan de gang toen keeper Barbara Lorsheyd aan Haagse kant de fout inging door de bal zo maar in de voeten te schuiven van Chimera Ripa die het cadeautje dan ook dankbaar uitpakte (1-1). ADO pakte de draad weer op en het was rechterspits Liz Rijsbergen die een perfecte voorzet afleverde die knap door Shanique Dessing werd aangenomen waarna de 2-1 het logische gevolg was. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd bleef de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij waarbij de thuisploeg veelvuldig wisselde met ondermeer een debuut voor Louise van Oosten. In de toegevoegde tijd bepaalde Ravensbergen de eindstand op 3-1 uit een corner van Nikki Ijzerman door in een kluwen van spelers raak te schieten, al met al een dikverdiende overwinning waardoor de Haagse vrouwen de derde ronde van de Eredivisie Cup winnend afsluiten.

Karakteristieken

Scoreverloop : 19e min. 1-0 Ravensbergen; 51e min. 1-1 C.Ripa; 90+3 min. 3-1 Ravensbergen
Scheidsrechter: Lizzy van der Helm
Gele kaart(en) ADO Den Haag: Noordam
Gele kaart(en) VV Alkmaar: –

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G.Hendriks (Kagie/64), K.Nelemans, P.Raaymakers, S.Dessing (v.Raay/83), J.Ravensbergen, N.Noordam (Ijzerman/64), J.v.Belen, A.Verspaget, A.Boshuizen (v.Oosten/83), L.Rijsbergen (Selies/64)

Opstelling VV Alkmaar:G.Caprino, A.Ursem, A.Kruijthof, A.Ruiter (Schouwstra/59), E,Maass (Bos/46), E.Henschen, A.v.Seijst, C,Hulst, S.Koopman, N.Stoop (M.Stoop/59), C.Ripa

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo

Geef een reactie