ADO Den Haag uitgebekerd na verlies in Arnhem

ADO Den Haag is na een 2-1 nederlaag in Arnhem tegen Vitesse uitgeschakeld voor de KNVB Beker.

Na de schlemielige competitienederlaag afgelopen zaterdag tegen AZ, stond dinsdagavond de bekerwedstrijd voor de achtste finales in Arnhem tegen Vitesse op het programma. In de eerste ronde werd door de Hagenaars in het eigen Cars Jeans Stadion competitiegenoot Sparta na verlenging en strafschoppen verslagen, mede te danken aan het kopbaldoelpunt van keeper Luuk Koopmans in de extra tijd van de reguliere speeltijd waardoor het uiteindelijk 1-1 werd. Vitesse had een walk over doordat het duel met de amateurs van HHC Hardenberg niet werd gespeeld omdat de amateurs uit het bekertoernooi werden gehaald. In de tweede ronde werd de ploeg van trainer Ruud Brood vrijgeloot. Vitesse kwam wel in actie en sloot het bezoek in Tilburg bij Willem II af met een 2-0 overwinning door doelpunten van Manhoef en Buitink. 

Trainer Ruud Brood had in zijn opstelling al duidelijk rekening gehouden met de degradatiekraker die komende zaterdag op eigen veld op de rol staat tegen hekkensluiter FC Emmen door Janmaat, Vejinovic, van Ewijk, Kishna en Kramer buiten de basis te houden en ook niet bij de wissels op te nemen. In een matige partij voetbal kwamen de Arnhemmers na een klein halfuur op voorsprong door Openda na een assist van Oussama Tannane wat tevens de ruststand betekende.

Na de thee bleven de Arnhemmers heer en meester, maar vergaten de score verder op te voeren. Na een hoekschop leek de 2-0 in aantocht, maar tot driemaal toe zat er een Haags been tussen en bleef doelman Luuk Koopmans overeind. Hierna breidde de thuisploeg de stand toch uit naar de 2-0 door een treffer van Bero waar Openda de assist verzorgde. In de resterende speeltijd drongen de bezoekers steeds meer aan. Nadat doelman Remko Pasveer eerst nog een lobje van de doellijn had weggetikt, was het een kleine tien minuten voor het einde van het duel invaller Catic die in de rust was ingevallen voor Bourard, die op aangeven van Besuijen de spanning terugbracht: 2-1.

Hoewel Luuk Koopmans eerder nog tegen Sparta voor een verlenging zorgde door te scoren, lukte het de ploeg van trainer Ruud Brood ondanks een flink slotoffensief ditmaal niet om nog helemaal terug te komen. David Philipp schoot vlak voor het eindsignaal uit een hoekschop nog over en daarmee zat het bekeravontuur voor de residentieploeg erop. Nu kan de voorbereiding op de cruciale ontmoeting met FC Emmen beginnen.                          

karakteristieken

Vitesse A. – ADO Den Haag

Scoreverloop: 25e min. 1-0 Openda, 71e min. 2-0 Bero, 81e min. 2-1 Catic       

Scheidsrechter:   Dennis Higler        Toeschouwers: 0

Geel  Vitesse A.:  –

Geel ADO Den Haag: Famillio-Castillo   

Opstelling Vitesse A.: Pasveer, Wittek, Rasmussen, Bazoer(Hajek/75), Doekhi, Dasa, Bero, Tannane (Huisman/58), Bruns (Toure/58), Darfalou (Broja/58), Openda (Buitink/80)  

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans,Ratiu, Kemper, Pinas, Del Fabro, Amofa (Philipp/71), Besuijen (Karelis/83), Famillio-Castillo (De Boer/61), Goossens, Bourard (Catic/46), Ould-Chikh (Arweiler/62)      

Redactie: Rob Blankenstein

Geef een reactie