Oostenrijkse keeper Martin Fraisl (27) naar ADO Den Haag


ADO Den Haag heeft een nieuwe sluitpost aangetrokken. Martin Fraisl heeft een contract voor de rest van het seizoen getekend in het Cars Jeans Stadion. De 27-jarige Oostenrijker vertrok eind december bij Tweede Bundesliga-club SV Sandhausen, waar hij zijn contract liet ontbinden.

De in Wolfsbach geboren Fraisl bewandelde in zijn carrière het pad der geleidelijkheid. Hij beklom eerst de Oostenrijkse voetballadder, met periodes bij achtereenvolgens SU Wolfsbach, USC Seitenstetten, SV Sierning, Wiener Sportklub, SC Wiener Neustadt en Floridsdorfer AC. Vanaf het tweede niveau van Oostenrijk maakte Fraisl de overstap naar FC Botosani, dat op het hoogste niveau van Roemenië acteert. Daar verdiende hij een transfer naar Sandhausen, waarvoor hij 47 officiële duels keepte.

Fraisl is met een uitstekend gevoel in Den Haag gearriveerd. “De eerste indrukken zijn zeer goed. Het stadion is mooi en de gesprekken waren erg prettig”, stelt de man uit Oostenrijk. “Ik ben een doelman die vertrouwen uitstraalt en vastberaden is, maar soms ook een beetje gek kan zijn. Ik slaag er ook wel vaak in om rustig te blijven in lastige situaties. ADO Den Haag zit ook in een moeilijke periode, maar ik ben ervan overtuigd dat we de club er met zijn allen in kunnen houden.”

Een leuk gegeven is dat Fraisl zich in mei 2018 in het illustere rijtje van scorende keepers wist te voegen. Toen hij in de laatste minuut van het cruciale duel met Kapfenberger SV mee naar voren ging, knikte de doelman via de grond de 3-3 voor Floridsdorfer tegen de touwen. Iets wat Martin Hansen, Mike Havekotte en Luuk Koopmans al eens in het Haagse keepersshirt voor elkaar kregen. Fraisl: “Ik had al gehoord dat de club een geschiedenis heeft met scorende keepers. Toen ik dat speciale moment zelf mocht beleven, zat mijn toenmalige club ook in een lastige situatie. Daar wisten we toen uit te komen. Hopelijk lukt ons dat nu ook.”

Zijn naamgenoot Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) toont zich eveneens tevreden. “De staf en het management zijn content met het binnenhalen van een extra doelverdediger. Met deze aanvulling in de selectie komen we in de cruciale fase van het seizoen minder snel voor verrassingen te staan. We wensen Martin veel succes in Den Haag.”

ADO Den Haag heet Fraisl van harte welkom in het Cars Jeans Stadion.

Geef een reactie