Tweede helft ADO Den Haag biedt perspectief

Ondanks een teleurstellende eerste helft en een 2-4 nederlaag tegen Ajax, was er na afloop van het thuisduel nog genoeg om positief over te zijn. Ten eerste was er het basisdebuut van Jamal Amofa waarna in de tweede helft Jonathan Mulder zijn officiële debuut in het eerste elftal van trainer Ruud Brood maakte. “In de eerste twintig minuten hebben we weinig weggegeven”, vertelde Brood na afloop van het duel in het Cars Jeans Stadion. “Daarna volgden tien minder goede minuten waardoor Ajax op een 4-0 voorsprong kwam. In de rust heb ik de groep voorgehouden dat het mogelijk is om toch nog een redelijk resultaat neer te zetten wanneer ze maar zouden durven. Mooi dat jongens als Jamal en Jonathan kunnen aanhaken. In de tweede helft heb ik genoeg goede dingen gezien”, aldus Brood.

Die mening was ook spits Michiel Kramer toegedaan. “We hebben elkaar in de eerste helft te weinig gecoacht. Er zijn nog veel jonge jongens die dat moeten leren. Vier doelpunten tegen in tien minuten. Dat zou niet mogen. Maar er zijn jongens bij die nog nooit tegen Ajax hebben gespeeld. Na een achterstand gaan kopjes hangen en dan moeten anderen ze er doorheen slepen. Dat is de les van vandaag.”

Redactie en foto: Ronald Mooiman

Geef een reactie