Voorbeschouwing ADO Den Haag – PEC Zwolle: Enkel overwinning telt voor de thuisploeg

ADO Den Haag ontvangt vanavond PEC Zwolle voor de laatste competitiewedstrijd van 2020. Voor de thuisploeg telt enkel de overwinning, bij een zege kan de ploeg van trainer Ruud Brood goede zaken op de ranglijst doen. De wedstrijd vangt aan om 20.00 uur.

ADO Den Haag wist onder de nieuwe trainer Ruud Brood nog geen overwinning te boeken, er werd drie keer gelijk gespeeld en tweemaal verloren. De laatste thuiszege van de Residentie club was op 19 januari dit jaar. Toch heeft ADO Den Haag hoop op een goede afloop vanavond, want PEC Zwolle wist dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd in winst om te zetten.

Voor aanvaller Mike van Duinen is het een weerzien met zijn oude ploeg, waar hij op 22 mei 2011 zijn debuut in de Eredivisie maakte. Van Duinen speelde 115 wedstrijden voor de hoofdmacht van ADO Den Haag, waarin hij 27 keer doel trof. Dit seizoen maakte van Duinen  pas twee treffers namens PEC Zwolle.

Vorig seizoen kon het duel tussen ADO Den Haag en PEC Zwolle geen doorgang vinden, wegens het voortijdig stopzetten van de Eredivisie in verband met het coronavirus. In de twee seizoenen daarvoor wist ADO Den Haag beide thuiswedstrijden van PEC Zwolle te winnen. In 2019 won ADO Den Haag met 1-0, een jaar eerder zelfs met 4-0.

PEC Zwolle staat momenteel 13e en kan een overwinning goed gebruiken om wat meer afstand te nemen van de onderste plaatsen. Eliano Reijnders, Clint Leemans, Reza Ghoochannejhad en Mike van Duinen maakten allen twee doelpunten en zijn de clubtopscorers van de Zwollenaren.

Arbiter Ingmar Oostrom zal vanavond om 20.00 uur voor het eerste fluitsignaal zorgen en wordt daarbij geassisteerd door Rogier Honig en Richard Brondijk. Als vierde official is Edgar Bijl aangesteld en de VAR zal bediend worden door Erwin Blank en zijn assistent Hessel Steegstra. Bij deze wedstrijd is nog altijd geen publiek welkom in verband met de coronamaatregelen. Wel is het Cars Jeans Stadion in Kerstsferen gebracht, dat tijdens het duel met Ajax ook al te zien was. Er staan Kerstbomen langs de lijn, die onder meer versierd zijn met de Kerstballen die verkocht werden voor de Kerstbalactie van ADO Den Haag voor het goede doel.

Redactie: Haagsetopsport.nl

Foto: Archief

Geef een reactie