Effectief PEC Zwolle bezorgt ADO Den Haag slechte Kerst

ADO Den Haag heeft in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar in het Cars Jeans stadion met 0-2 verloren van PEC Zwolle

Bij ADO Den Haag begonnen Samy Bourard (sterke invaller zondag tegen Ajax ) en Ricardo Kishna, gespaard tegen Ajax, in de basis tegen de Zwollenaren. Bij PEC stond oud-ADO speler Mike van Duinen bij de startende elf. De Haagse nummer voorlaatst begon het duel met PEC met zes punten minder.

In de beginfase dicteerde PEC Zwolle het tempo in het duel. Het kwam echter niet tot grote kansen. Het elftal van trainer Ruud Brood verliet na een kwartier steeds meer de verdedigende stellingen en kwam meer aan voetballen toe. Er volgden wat kleine kansen voor de doelen van beide clubs. Halverwege de eerste helft mikte Michiel Kramer een schot naast het doel. Enkele minuten later werd Kees de Boer vervangen door Bilal Ould-Chikh. Ook na deze wissel was het zoeken naar hoogtepuntjes op het veld. Een kopbal van Ricardo Kishna was daar een van. Hij miste het Zwolse doel. Verdere hoogtepunten werden tot het rustsignaal van arbiter Ingmar Oostrom niet opgetekend.

Na vijf minuten in de tweede helft viel het Cars Jeans Stadion nog stiller dan het al was. Geboren Hagenaar Mike van Duinen kopte uit een voorzet van Sai van Werneskerken in de linkerbenedenhoek achter doelman Luuk Koopmans. Zijn derde treffer van het seizoen. Trainer Ruud Brood bracht vervolgens Ravel Morrison in voor Ricardo Kishna. Bij enkele kansen van de bezoekers wist doelman Koopmans zich te onderscheiden waardoor ADO Den Haag in de wedstrijd bleef.

Het spel van de Hagenaars bleef ondermaats, maar ook de Zwollenaren kwamen niet tot swingend aanvalsspel. Inzet was er wel bij de jonge Hagenaars. Het ontbrak alleen aan verfijnde combinaties en vooral kansen. Het veldspel van PEC Zwolle bleef ook na rust beter dan dat van de thuisploeg. Het was nu hopen op een incidentele bevlieging van een van de ADO-spelers. Misschien dat invallers John Goossens en David Philipp voor nieuw elan konden zorgen. In het laatste (Haagse?) kwartier verscheen het elftal van Ruud Brood steeds vaker voor het doel van PEC-goalie Michael Zetterer. Vijf minuten voor tijd besliste echter Clint Leemans het duel door de tweede Zwolse treffer aan te tekenen (0-2).

ADO Den Haag blijft door dit verlies voorlaatste in de eredivisie met slechts 7 punten uit 14 duels. De Hagenaars hebben in de korte winterstop een kwaliteitsinjectie nodig om een dreigende degradatie te voorkomen.

Redactie: Ronald Mooiman

Foto’s: Martin van Oostveen

Geef een reactie