Terrein Cars Jeans Stadion vaccinatielocatie in Veiligheidsregio Haaglanden

Met genoegen kan ADO Den Haag bekendmaken dat het terrein van het Cars Jeans Stadion is gekozen als eerste vaccinatielocatie in de regio Haaglanden. Op korte termijn wordt er in opdracht van de GGD en Veiligheidsregio Haaglanden gestart met de bouw. Hiervoor zullen tenten worden opgezet die worden ingericht als ‘prikstraten’, met in totaal tenminste tien lijnen waar zal worden gevaccineerd.  

Start vaccinatie: 18 januari 2021
Zorgmedewerkers van verpleeghuizen, kleinschalige woonvormen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning ontvangen als eerste een uitnodiging voor de COVID-19 vaccinatie. Dit gebeurt vanaf maandag 4 januari door de instelling waar zij werkzaam zijn. De eerste vaccinatie wordt op vrijdag 8 januari gegeven. Op maandag 11 januari volgen vaccinaties op de eerste drie locaties in Nederland. Regio Haaglanden behoort niet tot die drie locaties, maar zal op maandag 18 januari beginnen met vaccineren.  

Maatschappelijke stap naar voren 

Algemeen Directeur Mohammed Hamdi van ADO Den Haag: “Wij vinden het belangrijk om een rol te spelen in de bestrijding van het coronavirus en doen in het kader hiervan graag opnieuw een maatschappelijke stap naar voren. In navolging van de testlocatie en de corona-zorglocatie voor dak- en thuislozen kunnen wij met het terrein van het Cars Jeans Stadion wederom een faciliterende bijdrage leveren aan de samenleving.” 

Beschikbaarheid vaccin
De beschikbaarheid van vaccins is in de eerste ronde beperkt; Nederland ontvangt eerdaags 507.000 (reeds goedgekeurde) vaccins van leverancier Pfizer/BioNTech. De verwachting is dat Regio Haaglanden daarvan 29.000 vaccins geleverd krijgt. Dit betekent dat er in onze regio ruim 14.000 zorgmedewerkers gevaccineerd kunnen worden, dit omdat het vaccin van Pfizer/BioNTech in twee giften wordt gegeven, de eerste op dag 1 en de tweede op dag 22. Zeven dagen na de tweede prik zijn mensen maximaal beschermd tegen het coronavirus. Per dag zullen er in de regio Haaglanden ruim 700 vaccins gegeven worden.  

Gedeelte parkeerterrein als vaccinatielocatie
Voor het inplannen van de afspraken zal vanaf begin januari een landelijk callcenter zijn ingericht. Op dit moment wordt er voor de vaccinaties van zorgprofessionals landelijk uitgegaan van 25 locaties, verspreid over het land. In de regio Haaglanden komt er één locatie, en wel op het terrein van het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Een gedeelte van het parkeerterrein P2 zal als de vaccinatielocatie dienen. 

Geef een reactie