ADO vrouwen voor de Eredivisie Cup onderuit bij PEC Zwolle

In de tweede ronde van de Eredivisie Cup zijn de ADO Den Haag vrouwen met 3-0 onderuit gegaan bij PEC Zwolle. In de eerste twintig minuten heeft de ploeg van trainer Sjaak Polak het overwicht  en het is dan ook zoeken naar de openingstreffer. In het eerste kwartier zijn de ADO vrouwen dicht bij de openingsgoal toen Jaimy Ravensbergen van dichtbij dacht te scoren maar Kely Pruim van de thuisploeg greep net op tijd in. Nauwelijks vier minuten later dreigde een kopbal van Pleun Raaijmakers binnen te vallen maar Tirsa Postma van de thuisploeg wist dat te voorkomen.   

Na een klein half uur spelen was de thuisploeg al dicht bij de 1-0 toen een vrije trap van Jassina Blom op de lat belande maar Barbara Lorsheyd en Raaijmakers van de bezoekers wisten dat te voorkomen. Na ruim een half uur spelen was het toch raak voor de Zwollenaren toen Blom van dichtbij gemakkelijk binnen wist te schieten zodat de rust aanbrak met een 1-0 voorsprong voor de Zwolse vrouwen. Diezelfde Blom breidt na vier minuten spelen na rust de voorsprong uit naar 2-0 door de bal in het strafschopgebied achter Lorsheyd te schieten. ADO is daarna naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer maar komt niet veel verder dan het spelen van de lange bal en een vermeende strafschop wordt zo’n tien minuten voor tijd niet gehonoreerd door de scheidsrechter. In de 82e minuut verzuimt tweevoudig doelpuntenmaker Blom haar hattrick te voltooien want oog in oog met Lorsheyd mist ze. In de extra tijd bepaald  invalster Diekman de eindstand op 3-0. Hiermee nemen de Zwolse vrouwen revanche voor de 3-0 competitie nederlaag een aantal weken geleden in het Cars Jeans Stadion.

Karakteristiek

PEC Zwolle – ADO Den Haag

Scoreverloop: 1-0 33e min. Blom, 2-0 49e min. Blom, 90+4 min. Diekman

Scheidsrechter: van der Helm

Gele kaart PEC Zwolle:

Gele kaart ADO Den Haag: Noordam

Opstelling PEC Zwolle: Postma, van Koot, Asbroek, Bennink (77/van Bentem), Blom (89/Diekman), van den Goorbergh, Hilhorst, Pruim, van der Vegt,Bruinenberg, Noordam (83/Weijkamp)

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, G. Hendriks, Nelemans (69/van Belen),  Raaijmakers, Dessing (83/Sellies), Ravensbergen, Noordam, Kagie (46/Mesker), Verspaget, Boshuizen, Rijsbergen  (60/Koster)

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie